Hummus med valnødder, friteret salvie og brunet smør

Pasta med stegt kylling, broccoli, bacon og sennepsfløde

pasta kyl tal rere

Der stod en sommerlig, men mættende pastaret på menuen hos os i går. Rigatoni med skiver af saftig kylling, sprødstegt håndskåret bacontern og broccoli kogt al dente i en cremet sovs med sennep. Normalt elsker jeg sovs, men lige med pasta, så synes jeg ofte at “pasta i flødesovs” er en alt for fed oplevelse med indbygget kvalmegaranti og drænet for alt, der kunne minde om grøntsager, men til gengæld pøset til i sovs. Det der med alt for meget sovs til pasta er en nordeuropæisk uskik – det er jo pasta med flødesovs og ikke omvendt. Hvis du er en af dem, der ikke kan leve uden sovsebadet, så laver du naturligvis bare lidt mere sovs end opskriften angiver.

pasta kyl tæt re

Opskrift:

  • 1 stykke bacon à ca 200 g – skåret i tern
  • 2 kyllingebrystfileter – ca 300 g
  • Salt og peber
  • 1 dusk citrontimian – finthakket
  • 2 fed hvidløg – finthakket
  • 1 broccoli – delt i buketter og det pæne af stokken skåret i tern
  • 2 spsk dijonsennep
  • 5 dl fløde – jeg brugte halvt piskefløde/ halvt Arla madlavningsfløde 18%
  • 1 hønsebouillonterning – smuldret
  • 1 potte brøndkarse
  • 15-20 cherrytomater – skåret i halve
  • Ca 150 g Pecorino
  • 500 g rigatoni- kogt efter anvisning på pakken. Gem lidt af kogevandet

 

Steg bacontern sprøde på en dyb pande og læg dem på fedtsugende papir. Krydr kyllingen med salt, peber og citrontimian og steg dem gyldne og netop gennemstegte  i baconfedtet. Lad kyllingen hvile på et spækbræt, imens resten af retten tilberedes.

Steg hvidløg og broccoli et minut på panden og tilsæt så sennep og steg yderligere et minut, inden fløde og bouillonterning tilsættes. Lad fløden simre, indtil broccolien er næsten mør.

Vend den nykogte pasta i broccoli/fløde-blandingen. Spæd eventuelt med lidt af kogevandet, hvis du synes retten er for tør. Skær kyllingen i mundrette skiver og kom den og bacontern i retten. Smag til med salt og peber, men husk at osten også er salt.

Fordel brøndkarse og tomater udover pastaretten og drys med friskrevet pecorino. Giv resten af osten til.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hummus med valnødder, friteret salvie og brunet smør