Stegt lever a la Balkan

Steaksalat med hvidløgs-croutoner og tomatdressing

 

 

l

I går skulle 2 bøffer pludselig strækkes til en ekstra person og i sådan en situation er en steaksalat en rigtig god opfindelse. Dagens udgave med 2 bøffer à hver 180 g, sprøde danske grøntsager, croutoner og en superlækker tomatdressing mættede fint 3 personer.

steak tæt re

Opskrift:

  • Bøffer og marinade:
  • Ca 400 g oksebøf – jeg brugte 2 stk “højrebsbøffer”
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk Worcestershire sauce
  • 2 fed hvidløg – presset
  • Salt og peber

 

  • Tomatdressing:
  • 3 tomater – delt i kvarte
  • 3 spsk ægte mayonnaise
  • 3 spsk hvidvinseddike
  • 2 tsk dijonsennep
  • 1 fed hvidløg – hakket
  • ½ bundt purløg – groft hakket
  • 3-4 spk groft hakket persille
  • Salt og peber

 

  • Croutoner:
  • 1 præbagt ciabattabrød
  • 2 spsk olivenolie
  • 4-5 fed hvidløg – med skal
  • Salt og peber

 

  • Grøntsager:
  • 1 salathoved – delt i blade
  • 1 bundt radiser – halveret
  • 1 agurk – halveret og skåret i skiver
  • ½ bundt dild – groft hakket

 

 

Start med marinaden til kødet: Bland olivenolie, Worcestershire sauce, hvidløg, salt og peber i en frysepose og kom bøfferne heri. Ladet kødet marinere en times tid på køl.

Bland alle ingredienser til tomatdressingen og kør dem til en en homogen masse med stavblenderen. Lad dressingen trække på køl.

Bræk ciabattabrødet i mundrette stykker og vend dem med olivenolie, hele hvidløgsfed, der har fået et dask, salt og peber. Bag brødstykkerne i 200 grader varm ovn i ca 10  minutter eller indtil de er gyldne og sprøde – vend dem eventuelt en gang undervejs.

Steg de marinerede bøffer efter præference på en varm grill eller pande (mine fik 1½ minut på hver side). Lad bøfferne hvile 5 ca minutter.

Læg salatblade, agurk, radiser og dild på et fad. Skær bøfferne i ca ½ cm tykke skiver og vend dem rundt i stegeskyen. Placer kød og de afkølede croutoner pænt  ovenpå salaten. Dryp med lidt af tomatdressingen og giv resten til i en skål for sig.

 

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stegt lever a la Balkan