Suppe med torsk, safran, kartofler og smørristede kantareller

Sprøde fiskefrikadeller med avokado/kapers-creme

2

Indrømmet, hjemmelavet fiskefars smager bedst, men indimellem så falder jeg for et godt tilbud på på “færdig-fiskefars” eller så orker jeg bare ikke at skulle igang med at ordne, filetere og hakke friske fisk til fars og så ryger der en færdig-fars i indkøbskurven. Sørg blot for at købe en fars uden alverdens uvedkommende ingredienser og E-numre og pimp den med lidt ekstra krydderier eller gør som med dagens deller – panér dem i en hjemmelavet rasp af daggammelt rugsigtebrød, hvidløg og persille. Jeg gav bagte kartofler, blandet salat og en skøn avokadocreme med kapers til, men dellerne er også rigtig gode i en burger.

7 RE

Sprøde fiskefrikadeller:

  • 600 g fiskefars
  • 150 g rugsigtebrød – jeg brugte bondebrød fra Kohberg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 håndfuld persille
  • Salt og peber
  • Ca 1 spsk olivenolie

 

Kør brød, hvidløg, persille, salt og peber i en foodprocessor eller minhakker, indtil du har en ensartet “rasp”. Form fiskefarsen til ca 10 frikadeller og vend dem på begge sider i raspen og tryk den lidt fast. Læg fiskefrikadellerne på en let oliesmurt bagepapirbelagt bageplade og dryp dem let med resten af olien. Bages ca 20 minutter i en 225 grader varm ovn. Vend dellerne en gang undervejs.

9

Avokado/kapers-creme:

  • 2 avokado
  • Saft af 1 citron
  • 1 fed hvidløg – presset
  • 2-3 spsk cremefraiche
  • 5 spsk kapers
  •  Salt og peber

 

Blend avokado, citronsaft, hvidløg og halvdelen af cremefraichen til en ensartet masse med en stavblender. Rør kapers og resten af cremefraichen i avokadomassen og smag til med salt og peber – husk at kapersne er salte i sig selv.

Dagens salat af en færdigblandet “salatmix” bestående af iceberg, rødkål, hvidkål, gulerod og rucola beriget med stykker af skoleagurk, tomat, skalotteløg, persille og sorte oliven.

12 RE

Endvidere:

  • Citronbåde
  • Et passende antal bagte kartofler

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Suppe med torsk, safran, kartofler og smørristede kantareller