Butterdejshapsere med gorgonzola, druer og nødder

Frikadeller med porre og fennikel, ovnbagt efterårsgrønt og flødesovs med æble og tyttebær

frik tall2 rereEfteråret er over os og med efteråret kommer alle de skønne rodfrugter og lidt tungere grøntsager, så selvom temperaturerne stadig er ret sommerlige, så kunne jeg ikke stå for denne farveeksplosion af efterårsgrønt. Grøntsagerne valgte jeg at bage i ovnen og servere til en omgang frikadeller af svinekød krydret med fennikel, som med sin anis/lakrids-smag passer forrygende til svinekød og lidt tungere grøntsager. For  at gå “all in” på efteråret er den gode sovs smagssat med æble og tyttebærsyltetøj.

rodfr reOvnbagt efterårsgrønt:

  • 9 kartofler – halveret
  • 2 rødløg – delt i kvarte
  • 4 gulerødder i forskellige kulører – halveret på langs
  • Ca ½ butternutsquash – skåret i knap 1 cm tykke halvmåner
  • ½ rødkål – delt i både
  • 4 fed hvidløg – presset
  • 1 tsk tørret timian
  • Salt og peber
  • 1 spsk olivenolie
  • Eventuelt et persilledrys til pynt

 

Vend alle ingredienser – undtaget persille – sammen i et ovnfast fad og sæt det i en kold ovn indstillet til 200 grader i ca 60-75 minutter. Drys med persille og server.

rodfrugter fad reFrikadeller med porre og fennikel:

  • 500 g hakket svin ca 10 % fedt
  • 1 porre – både det hvide og det grønne – fint hakket
  • 1 fed hvidløg – presset
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk hele fennikelfrø – stødt eller kværnet
  • Salt og peber
  • Ca 4 spsk havregryn
  • Smør til stegning

 

Bland alle ingredienser – undtaget havregryn og smør – sammen. Tilsæt havregrynene lidt efter lidt, indtil farsen har den rette konsistens – hellere lidt for lind end det modsatte. Form farsen til 12-14 frikadeller og steg dem i smør ved middelvarme i ca 6 minutter på hver side, indtil de er netop gennemstegte og gyldne. (Gem panden til sovsen).

-

Flødesovs med æble og tyttebær :

  • Ca 1 dl vand til at koge panden af med
  • 1 æble – skåret i smalle både
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 oksebouillonterning – smuldret
  • ½ grøntsagsbouillonterning
  • 4-5 dl fløde
  • 2 spsk tyttebærsyltetøj
  • Kulør
  • Salt og peber

 

Hæld det værste fedt af frikadellepanden og kog den af med vand. Tilsæt æble, timian, bouillon, fløde og tyttebærsyltetøj. Lad sovsen simre, indtil den har en passende konsistens. Farv sovsen med kulør og smag til med salt og peber.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Butterdejshapsere med gorgonzola, druer og nødder