Grydestegt kylling med sherry, svampe og cremefraiche, samt salat af friske bønner

Måltidssalat af friske figner, parmaskinke og gorgonzola med citron/fennikel-vinaigrette

fig 555 reSuperskøn og luksuriøs måltidssalat lavet på under 15 minutter – perfekt til venindefrokosten eller måske som del af en større buffet eller bare en fredag aften efter en lang uge og andre dage, hvor det gerne må være lidt lækkert uden de store anstrengelser. Groft hvedebrød smager godt til.fig 444 reSalat med figen, parmaskinke og gorgonzola:

  • 3 figner – skåret i kvarte
  • 1 avokado – skåret i smalle både og dryppet med lidt citronsaft for ikke at misfarves
  • Ca 150 g parmaskinke
  • Ca 65 g rucola
  • Ca 100 g cremet gorgonzola
  • 1 lille håndfuld ristede pistacienøddekerner – let hakkede
  • 2-3 flotte basilikums-skud
  • 1 portion citron/fennikel-vinaigrette – se opskriften længere nede på siden

 

Placer figner, avokado, parmaskinke og rucola hver for sig på et serveringsfad. Sæt små klatter af gorgonzola ovenpå rucolasalaten og drys med pistacienødder. Pynt med basilikum. Server salaten og giv vinaigretten til i en lille skål for sig, så den enkelte selv kan dosere.

Citron/fennikel-vinaigrette:

  • ½ dl citronsaft
  • ½ dl olivenolie
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk fennikelfrø
  • Salt og peber

 

Kør hele herligheden sammen med en stavblender ½-1 minut alt efter, hvor knuste du vil have dine fennikelfrø.

fig salad333 re

 

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grydestegt kylling med sherry, svampe og cremefraiche, samt salat af friske bønner