Butternut squash-hummus

Stegt flæsk med spicy blommesovs

blommesovs alt reButikkerne bugner af billige blommer for tiden og jeg havde forkøbt mig, så jeg stod med en bakke lidt for modne blommer til bare at spise rå. Heldigvis bliver denne kinesisk inspirerede blommesovs blot bedre af at laves af (over)modne blommer, så det var oplagt at lave den i dag og sende pakken med stegeflæsk i retning af kina – sammen med kølende agurkestave og naturligvis ris.

blommeflæsk tæt reFlæsket:

 • 1000 g flæsk i skiver
 • 2-3 spsk hel sichuanpeber – stødt eller kværnet
 • Salt

 

Krydr flæsket på begge sider med sichuanpeber og salt og læg det på en bagepapirbeklædt bradepande. Steg flæsket ca 35 minutter eller indtil det er sprødt og gyldent i en 200 grader varm ovn – vend det en gang undervejs. (Lav blommesovsen i mellemtiden)

blommesovs reSpicy blommesovs:

 • 1½ tsk hele korianderfrø
 • 1 tsk hele fennikelfrø
 • 1 tsk hele nelliker
 • 1 tsk sichuanpeber
 • ½ tsk chiliflager – styrke efter præference
 • 1 stort løg – skåret i smalle både
 • 1 spsk neutralsmagende olie
 • 1 spsk friskrevet ingefær
 • 1 stang kanel
 • 2 hele stjerneanis
 • 350 g sveskeblommer – udstenet og delt i halve
 • ½ dl risvin – alternativt tør sherry
 • 2-3 spsk sukker
 • Ca 1 dl vand
 • Salt

 

Kværn eller stød korianderfrø, fennikelfrø, nelliker, sichuanpeber og chiliflager. Klar løget i olie. Tilsæt ingefær, krydderiblandingen, kanelstang og stjerneanis og steg endnu et minut. Tilsæt blommer, sherry, sukker og vand og lad det simre, indtil blommerne er udkogte. Tilsæt eventuelt lidt mere vand undervejs, hvis det er ved at koge tør. Smag til med salt og eventuelt lidt mere sukker.

xxxEndvidere:

 • Ris kogt efter anvisning på pakken
 • Agurkestave
 • Forårsløg – fintsnittet

 

 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Butternut squash-hummus