Kyllingebryst i cremet og spicy harissa/bacon-sovs med kartofler og broccoli bagt i ovn

Kylling i karry på den lidt nemmere måde

karry-reEn klassisk kylling i karry skal naturligvis laves af en hel kylling, der først er kogt med forskellige urter, hvorefter kødet pilles af benene og serveres i en sovs lavet på fonden, men indrømmet – det er ikke altid tiden og overskuddet er til det. Heldigvis kan mindre også gøre det – jeg synes ihvertfald i al beskedenhed, at denne “hverdagsudgave” med kyllingebrystfileter smager svært godt.

karrygryde-reOpskrift:

  • 3-4 kyllingebryster – delt en gang på langs
  • 1 tsk stærk paprika
  • Salt og peber
  • 2 spsk smør
  • 1 rødløg- skåret i smalle både
  • 1-1½ spsk god karry
  • 1 fed hvidløg – presset
  • 5 dl fløde
  • 1 hønsebouillonterning – smuldret
  • ½ frisk ananas – trimmet og skåret i tern
  • 1 rød peberfrugt – skåret i strimler
  • 3 håndfulde slikærter
  • 3 forårsløg – fint snittet

 

Krydr kødet med paprika, salt og peber og brun det på alle sider i halvdelen af smørret i en stegegryde/dyb pande. Tag kødet op og læg det til side.

Kom resten af smørret på gryden/panden og steg løget heri, uden det tager farve. Tilsæt karry og hvidløg og steg yderligere 1 minut, men pas på hverken hvidløg eller karry bliver brændt, så smager det nemlig bittert.

Tilsæt fløde og bouillonterning og kom kyllingekødet tilbage i gryden/panden. Lad retten simre ca 10 minutter under låg. Tilsæt ananastern og lad retten simre endnu et par minutter, nu uden låg. Smag til med salt og peber. Vend peberfrugt og slikærter i retten, læg låg på og tag retten af blusset og lad den hvile 2 minutter. Drys retten med forårsløg og server med ris kogt efter anvisning på pakken og eventuelt mangochutney

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kyllingebryst i cremet og spicy harissa/bacon-sovs med kartofler og broccoli bagt i ovn