Jyske gulerødder

Kyllingebryst i cremet og spicy harissa/bacon-sovs med kartofler og broccoli bagt i ovn

harissasovs-rereKyllingebryst er jo et dejligt reelt stykke kød, men smagen kan nu godt være lidt intetsigende, så det gælder om give retten smag ad anden vej. F.eks ved at marinere kødet eller som jeg gjorde i dag – nemlig at servere det i en sovs med fuld knald på smagen. “Dagens sovs” er smagsat af en skønsom fusion mellem røget dansk bacon og spicy tunesisk harissa pakket ind i crème de la crème fra fløden. Herhjemme blev den slikket af tallerkenerne. Jeg gav ovnkartofler til og når jeg nu alligevel havde gang i ovnen, så røg de små hoveder broccoli jeg havde også i ovnen. Ovnbagt broccoli er måske ikke så køn, men det smager virkelig godt og så bliver man fri for den der ofte lidt for bløde og lidt for våde kogte broccoli.

gryde-rereKyllingebryst i cremet og spicy harissa/bacon-sovs:

  • Ca 500 g kyllingebryster
  • salt og peber
  • 1 tsk paprika
  • 1 dusk frisk rosmarin – fint hakket
  • 1 spsk olivenolie
  • 150 g bacon i tern
  • 1 løg – skåret i smalle både
  • 3 fed hvidløg – presset
  • 1 lille spsk harissa
  • 5 dl fløde
  • 1 hønsebouillonterning.
  • 1 håndfuld persille – fint hakket

 

Krydr kyllingebrysterne med salt, peber, paprika og rosmarin og brun dem på begge sider i lidt olie i en stegegryde eller dyb pande. Tag kødet op og læg det til side.

Steg baconen næsten sprød i kyllingegryden/panden. Tilsæt løg og steg videre, indtil baconen er sprød og løget blødt. Tilsæt hvidløg og harissa og steg yderligere et minut, inden fløden fløden hældes på og bouillonterning smuldres heri.

Kom kyllingebrysterne tilbage i gryden og lad retten simre, indtil kødet er netop gennemstegt. Drys retten med persille.

Kartofler og broccoli i ovn:

  • En passende mængde kartofler – skåret i kvarte
  • 3-4 meget små broccolihoveder – trimmet
  • 3-4 spsk smør
  • Salt og peber
  • 1 dusk rosmarin – fint hakket

 

Kom kartofler og broccoli i et ovnfast fad og fordel smørret udover. Krydr med salt, peber og rosmarin. Bag kartofler og broccoli i en 200 grader varm ovn i ca 45 minutter eller indtil kartoflerne er møre og gyldne.

 

   

4 kommentarer

  • Pia Olesen

    Hvad er Harisa.? Hvor kan man få det, kan det undværes eller evt erstattes med noget andet
    Mvh Pia

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Persille

      Harissa er en krydret tunesisk chilipasta. Jeg bor i Nordsjælland og her kan man købe harissa i de fleste større supermarkeder og hos alle etniske grønthandlere. Tidligere i dag så jeg at man også kan købe det hos Matas, men jeg ved ikke om det kun er online 🙂

      Du kan godt undlade harissaen, men så er det jo lidt en anden ret, men prøv at tage paprika og en anelse spidskommen i istedet, så beholder du lidt af samme smag i en mildere udgave 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pia

      Tak for svaret. Jeg vil kikke efter det, det lyder spændende og skal prøves ☺

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Persille

      Harissa er et skønt produkt med mange anvendelsesmuligheder, så jeg er sikker på at du vil blive glad for dit nye bekendskab 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jyske gulerødder