Ovnbagt knoldselleri med avokadocreme og soltørret tomat

Rødbede/selleri-salat med tahina

roedbedeogselleri-reDenne farverige salat er god som tilbehør, men også som selvstændig (frokost)ret eventuelt med et stykke groft brød til. Jeg har brugt “købe-rødbeder” til denne portion, men hjemmesyltede er naturligvis at foretrække. Det er en forholdsvis stor portion, men den holder sig fint et par dage i køleskab.

Opskrift:

  • 2 spsk tahina
  • 2 spsk (vegansk) cremefraiche
  • Saft af 1 saftig citron
  • 2 fed hvidløg – presset
  • 1 knips stødt spidskommen
  • Salt og peber
  • Eventuelt lidt vand
  • 375 g syltede rødbeder – skåret i små tern ca 1 x 1 cm
  • 1/6 knoldselleri – befriet for skræl og revet
  • 2 æbler – skåret i små tern
  • 2 håndfulde rosiner
  • 2-3 spsk solsikkekerner

 

Rør tahina, cremefraiche, citronsaft, hvidløg, spidskommen, salt og peber sammen til en dressing. Juster eventuelt tykkelsen med lidt vand, hvis du synes at dressingen virker for fast.

Vend de øvrige ingredienser – undtaget solsikkekerner – i dressingen. Rist solsikkekernerne på en tør pande – pas endelig på at de ikke bliver for mørke. Drys salaten med de ristede solsikkekerner.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ovnbagt knoldselleri med avokadocreme og soltørret tomat