Spanske muslinger

Kalkunsandwich med stegte løg og snackpebre, harissa-mayo og smeltet brie

sandwich2-rereDette er altså en seriøs god sandwich. En pakke lidt kønsløse kalkunstrimler forvandlet til en lækkerbidsken sammen med karamelliserede løg, stegte snackpebre i både rødt og gult, spicy mayo med harissa og godt med smeltet brie pakket ind i ciabattabrød. Spis den til fyldig frokost på en fridag, til aftensmad eller måske dagen derpå en af de snarlig kommende julefrokoster.

sandwich3-rereOpskrift:

  • 500 g kalkunstrimler
  • Salt og peber
  • 2 tsk herbes de Provence
  • 5 fed hvidløg – presset
  • 1-2 spsk olivenolie til stegning
  • 2 rødløg – skåret i smalle både
  • 2 snackpebre gerne i forskellig farve – skåret i strimler
  • 1 semibagt ciabattabrød à ca 300 g
  • 200 g brie – skåret i 8-10 skiver
  • 5 spsk god mayonnaise uden E-numre og uvedkommende ingredienser
  • 2 tsk harissa
  • 1 håndfuld bredbladet persille – hakket

 

Bag ciabattabrødet som anvist på pakken minus 2 minutter (sluk ikke for ovnen bagefter). I mellemtiden – krydr kødet med salt, peber, herbes de Provence og hvidløg og steg det i lidt olivenolie, indtil det er netop gennemstegt. Tag kødet af panden og læg det til side. Steg løg og snackpeber på samme pande som kødet, indtil løgene er bløde, men uden nævneværdig farve. Krydr løg og snackpebre med salt og peber. Rør mayonnaise og harissa sammen, imens grøntsagerne steger.

Halver det næsten færdigbagte ciabattabrød på langs og del det i det ønskede antal sandwiches. Fordel kødet, løg/snackpeber-blandingen og brieosten – i nævnte rækkefølge ovenpå brødets “underdele og sæt dem på en bagepapirbeklædt bageplade. Læg “overdelene” med skærefladen opad på bagepladen og sæt det hele i den varme ovn, indtil osten er smeltet.

Smør “overdelene” med harissa-mayo, drys med persille og saml sandwich’erne.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spanske muslinger