Fasan, æble og svampe i skøn cremet sovs med kartoffelmos og rosenkålsalat

Fiskeburger med sprødt grønt og spicy kiwi/lime-mayo

fiskeburger-reDenne burger er lavet af færdigkøbt fiskefars, som jeg har opgraderet med limeskal, forårsløg og små tern af snackpeber. Har du tid og lyst, så er hjemmelavet fiskefars da bestemt at foretrække, men indimellem så er det rart at hoppe over, hvor gærdet er omend ikke lavest, så næst-lavest.

Opskrift:

  • 600 god fiskefars
  • 1½  snackpeber – halvdelen hakket i fine tern og den anden halvdel skåret i ringe
  • 4 forårsløg – fint snittet
  • Skal af 1 lime – fint revet
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk smør
  • 4 store romainesalatblade
  • 2 gulerødder – skåret i tynde strimler med en kartoffelskræller
  • 1 rødløg – skåret i meget tynde ringe
  • 4 burgerboller eller andre velegnede boller – jeg brugte ciabattaboller
  • 1 portion spicy lime/kiwi-mayo – se opskrift længere nede på siden

 

Bland fiskefarsen med snackpeber-tern, forårsløg og limeskal og form farsen til 4 “bøffer”. Læg bøfferne på en bagepapirbeklædt bageplade, som er smurt med lidt olie og bag dem ca 20 minutter i en forvarmet ovn på 175 grader.

Tag de færdigbagte fiskebøffer ud af ovnen og steg dem gyldne og sprøde i smør på en pande. Del bollerne i halve og lun dem i ovnen med skærefladen opad imens.

Smør bollerne med lime/kiwi-mayo og læg et salatblad og en “bøf” på hver “underbolle”. Fordel gulerod, snackpeber og rødløg og læg “overbollerne” øverst.

kalk-kiwi-reSpicy lime/kiwi-mayo:

  • 6-8 spsk god mayonnaise uden E-numre og andet skidt
  • Saft og fint revet skal af 1 lime
  • 2 kiwi – fint hakket
  • 1 tsk sambal oelek
  • Salt

 

Bland alle ingredienser sammen.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fasan, æble og svampe i skøn cremet sovs med kartoffelmos og rosenkålsalat