Pasta med udenkødsovs

Yoghurt-marinerede lammespyd, farverig salat med perlebyg, samt pimpede bagte squash

spyd-nyVores aftensmad i går var stærkt inspireret af de nordafrikanske og mellemøstlige køkkener, dog uden at være 100% tro. Typisk ville man i de egne have brugt bulgur eller cous cous i salaten, men jeg havde kun perlebyg, så det røg i i stedet. Grillet eller bagt aubergine med en klat yoghurt og et drys granatæblekerner er vel efterhånden en klassiker – og det ville jeg egentlig også have serveret til, men så var min auberginer mugne indeni. Derfor måtte et par squash agere stand-in, men det blev det faktisk ikke ringere af, så det er ikke sidste gang, at vi bruger squash på den måde. Jeg gav også lidt ekstra yoghurt til som ekstra “dyppelse”, samt lidt virkelig lækker gedefeta til.

Yoghurt-marinerede lammespyd:

  • 500 g lammekød i tern
  • 2 dl yoghurt
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk gurkemeje
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk chiliflager
  • Salt og peber – gavmildt
  • 5 fed hvidløg – presset
  • 4-6 træspyd

 

Bland alle ingredienser – undtaget kødet – i en frysepose. Kom også kødet i fryseposen og sørg for, at alt kødet bliver dækket af yoghurt-marinaden. Lad kødet trække på køl mindst et par timer, men meget gerne længere – f.eks natten over. Vend posen et par gange undervejs.

Fordel kødet på 4-6 træspyd, som har ligget i blød i vand i en halv times tid. Steg kødet på en godt varm grill eller (grill)pande, indtil det er netop gennemstegt. Krydr eventuelt med lidt ekstra salt.

squash-aubergine-reBagte squash:

  • 2-3 squash – halveret på langs
  • Olivenolie til pensling + til at dryppe på de færdige squash
  • Salt og peber
  • 8-12 spsk yoghurt naturel – gerne tyrkisk eller græsk
  • ½ granatæble
  • Lidt dild – klippet

 

Pensl de halverede squash med olivenolie på skærefladen og krydr med salt og peber. Bag dem med skærefladen opad i en 200 grader varm ovn i en lille time. De skal være helt bløde og skallen skal gerne have godt med farve.

Fordel yoghurten på de færdigbagte squash og drys med granatæblekerner og dild og dryp med en anelse olivenolie.

perlebyg-reSalat med perlebyg:

  • Ca 2 dl kogt perlebyg – alternativt bulgur, cous cous, quinoa etc.
  • 1 citron – saft + fintrevet skal
  • 3 spsk olivenolie
  • 3 fed hvidløg – presset
  • ½-1 tsk stødt spidskommen
  • 1 knips chiliflager
  • Salt og peber
  • 2 tomater – skåret i små tern
  • 1 snackpeber – skåret i små tern
  • 1 lille rødløg – hakket
  • 2/3 agurk – skåret i små tern
  • 1 stor håndfuld persille – groft hakket

 

Rør citronsaft og skal, olivenolie, hvidløg, spidskommen, chiliflager, salt og peber sammen til en dressing i en skål. Vend perlebyggen i dressingen og lad det gerne trække en halv times tid.

Bland tomat, snackpeber, rødløg, agurk og persille med perlebyggen. Smag eventuelt til med mere salt, peber og citronsaft. Server salaten sammen med lammespydene og de bagte squash.

Endvidere:

  • Eventuelt lidt ekstra yoghurt som dyppelse
  • Eventuelt en lækker feta
  • Eventuelt lune fladbrød

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pasta med udenkødsovs