Kylling i gryde med røget paprika, hvidvin og flødefraiche, samt syrlig rosenkål/squash-salat og røde ris

kylling2-23-3-reDet er skønt med en hel kylling, men indimellem er det nu også rart at springe over, hvor gærdet er lavest og købe en hel allerede parteret kylling eller en omgang “lårmix”. Netop 1500 g lårmix, samt en karton flødefraiche 30% med sidste anvendelsesdag i dag og 250 g bløde cocktailtomater dannede udgangspunktet for dagens aftensmad. Resultatet blev denne smagfulde og cremede ret med smørmør kylling. Jeg gav røde ris og en syrlig salat med rosenkål og squash til. Har du ikke lige røde ris, så går almindelige ris eller bulgur også fint til.

gryde-23-3-nyKylling i gryde med røget paprika, hvidvin og flødefraiche:

  • 1500 g kyllinge-lårmix – eller tilsvarende
  • 1 +1 tsk røget stærk paprika
  • 1 + 1 tsk tørret oregano
  • 1 + 1 tsk tørret timian
  • Salt og peber
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 porre – soigneret og skåret i ringe
  • 4-5 fed hvidløg – fint hakket
  • 250 g meget modne cocktailtomater
  • 2,5 dl tør hvidvin
  • 3 dl flødefraiche 30% (Arla)
  • Eventuelt lidt maizena rørt ud i vand

 

Krydr kyllingestykkerne med 1 tsk røget stærk paprika, 1 tsk oregano, 1 tsk timian, salt og peber og brun dem på begge sider i lidt olie i en stegegryde – eventuelt over flere omgange. Tag kødet op og læg det til side.

Kom porrene i stegegryden og steg dem 1 minut, inden hvidløg tilsættes. Steg endnu et ½ minut og tilsæt så også tomaterne og svits dem et par minutter. Tilsæt hvidvin og lad alkoholen koge af. Kom kyllingestykkerne tilbage i gryden og lad retten simre under låg i ca 45 minutter. Vend kødet en gang undervejs.

Tilsæt flødefraichen og lad retten simre i 5 minutter uden låg. Hvis du synes, at sovsen er lidt for tynd, så jævn den eventuelt med lidt maizena rørt op i vand. Smag til med salt og peber.

salat-23-3-rereSalat med rosenkål og squash:

  • ½ dl æblecidereddike
  • Revet skal af 1 citron
  • 1 lille håndfuld persille – groft hakket
  • 4-5 fed hvidløg – presset
  • Salt og peber
  • ½ dl neutraltsmagende olie
  • 400 g rosenkål – meget fint snittet. Jeg brugte foodprocessoren
  • 1 squash – skåret i små tern
  • 2 rødløg – delt i kvarte og skåret i meget tynde skiver. Jeg brugte foodprocessoren

 

Blend æblecidereddike, citronskal, persille, hvidløg, salt og peber med en stavblender. Tilsæt olien lidt efter lidt, imens du stadig kører med stavblenderen. Bland rosenkål, squash og rødløg i en skål eller fad. Hæld dressingen over straks inden servering.

Endvidere:

  • Røde ris – kogt efter anvisning på pakken

 

 

 

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kyllingesandwich med sprødstegt chorizo, karamelliserede løg og peberfrugter, samt chipotlemayo - Stop spild af mad