Kalkunschnitzler med pyntet sprød dansk iceberg og danablucreme

Mousse af varmrøget hellefisk

hellefisk-tall-reJeg elsker røget hellefisk, så da jeg forleden stødte på varmrøget hellefisk, som jeg ikke har set før, var jeg selvsagt nødt til at købe et stykke. Omend jeg syntes, at prisen var noget pebret – 50 kr for et lille stykke på 100 g ovenikøbet stadig med skind på.

100 g fisk rækker ikke langt, så jeg valgte at “strække” fisken og lave den til mousse, rilette eller hvad vi nu skal kalde det. Vi fik det på ristet ciabattabrød som en del af en “fisketapas”, men jeg er sikker på, at det også vil smage dejligt som forret – f.eks fint formet som quenelles og lagt på et leje af spædesalater og friske krydderurter.

hellefisk-skaal-reOpskrift:

  • 100 g varmrøget hellefisk – delt i 4-5 stykker
  • 1½ spsk grov sennep
  • 100 flødeost naturel
  • Salt og peber
  • 1 dl piskefløde – pisket til skum
  • 1 bundt dild – finthakket

 

Rør fisk, sennep og flødeost sammen med en røremaskine. Vend flødeskum og hakket dild i fiske/oste-massen med en ske. Smag til med salt og peber.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kalkunschnitzler med pyntet sprød dansk iceberg og danablucreme