Udbenede kyllingeoverlår med nye kartofler, ovnbagt spidskål og champignon à la crème

Skindstegt kulmule og bagt feta med tomat, chili og oregano

kulmule-mmDette er en af verdens nemmeste opskrifter. Du kan have maden på bordet på omkring en halv time og den effektive arbejdstid er ikke meget mere end 10 minutter. Samtidig smager den godt og ser indbydende ud. Jeg ville såmænd ikke skamme mig over at servere den til et uhøjtideligt gæstebud, men det er et absolut must for retten, at du bruger ordentlig modnede tomater med smag og ikke de der hårde “vinter-tomater”, der smager som at række tungen ud ad vinduet. Uden fisken egner retten sig også fint som forret eller som en del af en (græsk) buffet.

feta-i-fad-mmBagt feta med tomat, chili og oregano:

  • 500 g feta – skåret i 1-1½ cm tykke skiver
  • 1 stort skalotteløg – skåret i tynde ringe
  • 5 fed hvidløg – presset
  • 2 tsk tørret oregano
  • ½-1 tsk chiliflager
  • Salt og peber
  • Ca 600 g tomater – gerne i forskellige størrelser og farver – skåret i ca 1 cm tykke skiver
  • 5-6 spsk olivenolie

 

Læg fetaosten i bunden af et ovnfast fad. Fordel skalotteløg, hvidløg og halvdelen af oregano’en og halvdelen af chiliflagerne udover osten. Krydr med salt og peber, men hold igen med saltet, da osten er  salt i forvejen. Fordel tomaterne ovenpå osten og dryp olivenolien udover. Krydr med salt og peber og drys med resten af oregano’en og chiliflagerne. Sæt fadet i en forvarmet ovn på 200 grader i 20-25 minutter eller indtil osten og tomaterne er bløde.

 

Stegt kulmule:

  • 500-600 g kulmulefilet med skind
  • Salt og peber
  • Lidt olie
  • 2 spsk smør

 

Del kulmulefileten i portionsstykker og lav 2-3 fine rids i skindet på hvert stykke med en skarp kniv. Krydr kødsiden med salt og peber og lad dem trække 5-10 minutter.

Kom lidt olie på en pande og steg fisken på skindsiden ved god varme i ca 2 minutter. Skru ned for temperaturen og kom smørret på panden. Steg fisken – stadig kun på skindsiden – indtil den får en mælkehvid farve, imens du jævnligt øser det smeltede smør fra panden henover fisken.

Vend fisken og tæl til 10 og så er fisken færdig. Tag den af panden og krydr skindsiden med salt og peber.

Endvidere:

  • Godt hvedebrød
  • Eventuelt citron

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Udbenede kyllingeoverlår med nye kartofler, ovnbagt spidskål og champignon à la crème