Pasta med kylling, flødeost, soltørret tomat og champignon – Stop spild af mad

pasta-med-kylling-mvJeg stegte en stor 1600 g kylling til aftensmaden i forgårs og fik begge brystfileter til overs. De røg i køleskabet til endnu en gang aftensmad og blev efterfølgende til en lækker cremet pastaret sammen med flødeost, soltørret tomat og champignons. Jeg elsker, når tiloversblivende rester bliver til et nyt måltid, i stedet for bare at lide en langsom død bagerst i køleskabet, med lidt kreativitet behøver det ikke en gang at smage som restemad.

pasta-med-kyling-i-gryde-mv

Opskrift:

  • 200-300 g tilberedt reelt kyllingekød uden skind
  • 400 g pasta – jeg brugte penne
  • 200 g champignon – skåret i skiver
  • 4 gode spsk soltørret tomat i tern + eventuelt lidt ekstra til pynt + lidt af olien
  • ½ rødløg – finthakket
  • 2-3 fed hvidløg – finthakket
  • 1½ tsk tørret merian
  • 1½ tsk tørret basilikum
  • 1½ tsk tørret paprika
  • 1 knips chili
  • 200 g flødeost naturel
  • Pastavand
  • Salt og peber

 

Skær eller riv kyllingekødet i mundrette stykker. Kog pastaen en anelse for “al dente”. I mellemtiden svits svampene på en tør pande. Når de har fået lidt farve, tilsæt da lidt af olien fra de soltørrede tomater og klar løget heri. Tilsæt hvidløg, merian, basilikum, paprika, chili og kyllingekødet og steg endnu et par minutter.

Rør flødeosten i blandingen og juster sovsens tykkelse med kogevand fra pastaen. Tilsæt den næsten færdigkogte pasta og juster eventuelt igen med lidt pastavand. Smag til med salt og peber. Server med friskrevet parmesan og en simpel salat.

tomatsalat-mv

Dagens salat af solmodne tomater, ultrafint hakket løg og hvidløg, tørret basilkum og oregano, salt og peber, olivenolie og hvidvinseddike og lidt forkølede friske basilikumblade fra haven.

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ovnstegt kylling med koriander, chili og appelsin, samt bagte auberginer, bulgur, lynsyltede rødløg og tahinadressing