Pasta med kylling, flødeost, soltørret tomat og champignon - Stop spild af mad

Pizza med tre slags ost, cherrytomater og serranoskinke

pizza-mvDer stod hjemmelavet pizza på fredagens menu. Dejen blev samlet allerede torsdag aften og sat til hævning i køleskabet, så det var kun at rulle dejen ud, lave tomatsovsen, “samle” pizzaerne og bage dem. Næste gang bliver det endda endnu nemmere, da der bliver dobbeltportion tomatsovs ud af en enkelt dåse flåede tomater. Den resterende halvdel røg i fryseren til en anden god gang. Fyldet bestod af 3 forskellige oste – nemlig Havarti, Cheddar og Øko Krystal, gule og røde cherrytomater, serranoskinke og lidt friske basilikumblade fra haven. På trods af, at jeg kun har en almindelig ovn, der “kun” går til 275 grader og hverken bruger pizzasten eller speciel pizzamel, så lykkes det altså at frembringe velsmagende pizzaer med dejlig sprød bund. Et must er dog, at du lader ovnen komme helt op i temperatur igen imellem hver pizza og at disse placeres på en rygende varm bageplade, når de skal bages.

Opskrift:

  • Dej:
  • 2 dl vand – lillefingervarmt
  • 1½ tsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk sukker
  • 10 g gær
  • 5,5 dl hvedemel + lidt ekstra til bordet
  • 3 håndfulde majsgryn

 

  • Tomatsovs:
  • 1 rødløg – groft hakket
  • 5 fed hvidløg – groft hakket
  • 1 dusk frisk timian
  • 1 spsk tørret oregano
  • 1 tsk chiliflager
  • Godt med friskkværnet peber
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 dåse hakkede tomater
  • ½ dåse vand
  • Sukker
  • Salt

 

  • Fyld:
  • 150 g Cheddar – revet
  • 200 g Havarti – revet
  • 100 g Øko Krystal – revet
  • 15-20 cherrytomater – halveret
  • 100 g serranoskinke i skiver – hver skive delt i 2
  • En lille håndfuld friske basilikumblade

 

Kom vand, olivenolie, salt og sukker i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt melet og saml dejen. Stil dejen til hævning i køleskab med et fugtigt klæde over i omkring et døgn.

Hak rødløg, hvidløg, , timian, oregano, chiliflager og peber ultrafint i en foodprocessor eller minihakker og steg det et par minutter i olivenolie. Tilsæt de hakkede tomater og vand og lad det simre ca 30 minutter. Blend sovsen glat med en stavblender. Smag til med sukker og salt – sovsen skal være mere syrlig og salt, end man umiddelbart synes.

Tænd ovnen på højeste temperatur (i min ovn er det 275 grader) og lad den og en bageplade blive rygende varm. I mellemtiden – drys lidt mel på køkkenbordet, del dejen i 3 og rul eller pres den ud til 3 tynde bunde. Bland de 3 slags oste og hav også både majsgryn, tomatsovs og tomater indenfor rækkevidde for nu skal det gå hurtigt!

Tag den gloende hede bageplade ud af ovnen og drys en lille håndfuld majsgryn udover den. Placer den ene bund på pladen og kom et ret tyndt lag tomatsovs næsten ud til kanten på bunden. Fordel 1/3 af osten og 1/3 af tomaterne udover og sæt lynhurtigt bageplade med pizza øverst i ovnen. Bag pizzaen ca 10 minutter, indtil kanten er gylden og sprød, men lad være med at åbne ovnen, når du kigger til pizzaen, da det gælder om at holde den højest mulige temperatur.

Når den første pizza er færdig, så lad ovn og bageplade blive gennemvarme og gentag så proceduren ovenfor. Det samme gælder naturligvis for den 3. pizza.

pizza-2-mm

 

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pasta med kylling, flødeost, soltørret tomat og champignon - Stop spild af mad