Kebab-ish

Nachos med krydret gris, padron-pebre og andet godt

nachos-mmAftensmaden i går bød på en Tex Mex-klassiker – nemlig nachos, men ikke med kylling eller hakket okse, som man ellers typisk får her til lands. Min udgangspunkt for middagen var nemlig en pakke lidt for tynde nakkekoteletter købt på tilbud. Dem der læser fast med på bloggen, ved at jeg normalt ikke gider tynde koteletter, men hellere vil have en halv tyk kotelet (Læs en hel tyk). Dog bliver jeg også indimellem lokket af et godt tilbud og derfor stod jeg der med 500 g tynde nakkekoteletter, som ihvertfald ikke skulle serveres som koteletter. En gryderet kunne også have været et godt forvandlings-bud, men så kom jeg tanke om de tortillachips og den salsa, som jeg havde gemt et hemmeligt sted ved en tidligere lejlighed og nærmest havde glemt alt om. (Hemmelige gemmesteder til den slags er en nødvendighed, når min store søn kommer på besøg og som en hvirvelvind gennemgår køleskab, fryser og alle køkkenskabe efter “noget lækkert”). Nå, men tilbage til aftensmaden – opskriften kommer lige her:

nachos-2-mmOpskrift:

  • 500 g nakkekoteletter/nakkefilet – skåret i ca 2 x 2 x 2 cm tern
  • 1 spsk olivenolie
  • 200 g padron pebre – skåret i ringe
  • 1 spsk med top paprika
  • 1 spsk tørret oregano
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk chiliflager – styrke efter præference
  • 2 + 2 fed hvidløg – presset
  • Salt og peber
  • Ca 125 g tortilla-chips
  • Ca 250 g revet ost med god smelteevne – jeg brugt Gouda med chili
  • 1 avokado
  • Saft fra 1 lime
  • Ca 200 g salsa – jeg brugte en “hot”
  • Ca 2 dl cremefraiche, tyrkisk yoghurt eller lignende – jeg brugte tykmælk
  • 2 håndefulde cherrytomater gerne i forskellige størrelse, form og farve – hele, halve og kvarte
  • 3-4 spk finthakket rødløg
  • 3-4 spsk finthakket persille – alternativt koriander

 

Tænd oven på 200 grader. Steg kødet 2 minutter på en stegepande i lidt olivenolie, inden padron-pebre, paprika, oregano, spidskommen og chiliflager også tilsættes. Steg yderligere i 4-5 minutter under jævnlig omrøring. Tilsæt 2 fed presset hvidløg og lad dem stege med de sidste 30 sekunder. Smag til med salt og peber.

Kom tortilla-chipsene i et ovnfast fad og vend dem med halvdelen af osten. Fordel kød/padron-pebre-blandingen udover chipsene og drys med det sidste ost. Sæt fadet i den forvarmede ovn i 5-10 minutter, indtil osten er smeltet, men pas på, at det ikke branker. I mellemtiden – mos avokadoen og rør den med limesaft, 2 fed presset hvidløg, salt og peber.

Når osten  er smeltet – tag fadet ud af ovnen og pynt med salsa, cremefraiche, avokado-mos, cherrytomater, hakket rødløg og persille. Server straks.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kebab-ish