Marineret flankesteak med ajvar-flødekartofler og endnu en helt enkel grønkålssalat

TexMex kyllingepande med friske majs, rød peber og smeltet cheddar, samt en advarsel

texmex-kyllingepande-mvDet var egentlig tanken at gårdagens kyllingepande skulle have været serveret med en salat og amarant kogt i bouillon og efterfølgende beriget med limeskal og lidt friske krydderurter. “Hvad dælen er amarant?” tænker du måske og det samme tænkte jeg da jeg for et stykke tid siden købte en pose af det. Jeg har efterfølgende kunne læse mig til, at amarant er en såkaldt superfood og kan bruges på samme måde som ris, bulgur, couscous etc, selvom det ikke er en kornsort, men derimod en urt  i samme familie som quinoa.

Der er ganske givet ikke grænser for amarantens sundhedsmæssige fordele, men mellem os, så er sådan en omgang kogt amarant mildest talt ikke appetitligt, så den blev sløjfet til fordel for nogle fladbrød fra fryseren. Det ville nok have passet bedre med tortillas, men det havde jeg ikke på lager. Ris eller quinoa  ville også have passet fint til, men kyllingeretten var jo allerede færdig, så det skulle bare være et tilbehør, der gik lidt tjept at tilberede. Vælg selv det tilbehør, der passer dig bedst, men hold dig fra kogt amarant.

collageDu forstår nok, at jeg valgte “fladbrødsudgaven”.

TexMex kyllingepande:

  • Ca 350 g kyllingefilet – skåret i mundrette stykker
  • 3 majskolber med dækblade
  • 1 spsk paprika
  • ½ spsk tørret oregano
  • ½ spsk stødt korianderfrø
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk chiliflager + 1 knips chiliflager – styrke efter præference
  • Salt og peber
  • 2-3 spsk olivenolie
  • 2 rødløg – skåret i smalle både
  • 2 røde pebre – skåret i strimler
  • 4 fed hvidløg – finthakket
  • Ca 100 g frisk revet cheddar

 

Start med at lægge majskolberne med dækblade i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 15 minutter. I mellemtiden – bland paprika, oregano, stødt koriander, spidskommen, ½ tsk chiliflager, salt og peber og krydr kødet med blandingen. Varm olivenolie på en pande og steg kød og løg heri, indtil kødet er næsten gennemstegt. Tilsæt rød peber og hvidløg og steg endnu et par minutter.

Tag majskolberne ud af ovnen og tag dækbladene af – pas på det er meget varmt. Skær majskernerne af kolberne og vend dem i kyllingeretten. Drys retten med revet cheddar og lad det smelte. Drys den smeltede ost med et knips chiliflager og eventuelt lidt frisk oregano og server kyllingepanden sammen med salaten, en klat kold creme fraiche og det valgte tilbehør.

salat-til-kyllingepande-mvSalat af romainesalat, en rest grønkål, cherrytomater, rødløg, avokado og limesaft.

Endvidere:

  • Cremefraiche
  • Tortillas eller andet fladbrød og/eller ris eller quinoa

 

kyllingepande-paa-fladbroed-mv

 

2 kommentarer

  • Ej hvor ser det lækkert ud!! Særligt når man er endt med sovende baby på maven, og selvfølgelig ikke nåede at få frokost inden 🙄 Det der amarent ser til gengæld virkelig ikke særlig appetitligt ud – det ligner faktisk mest af alt en omgang mast torskerogn eller det der er værre. Så tak for advarslen – det er lige sådan et produkt jeg kunne være faldet for 😬

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Persille

      Åh, hvor kan jeg bare huske det med en sovende baby på maven eller ved brystet, som man bare ved vil vågne i samme sekund, man forsøger at lægge ham/hende fra sig 🙂

      Ja, det der amarant – det er dæleme ikke særlig lækkert. Jeg tænkte netop selv, at det lignede torskerogn, som som nogen havde kastet op, så selvom jeg gerne vil være åben overfor nye ting og opfordre andre til det samme, så syntes jeg godt nok alligevel, at amarant bør holdes ude af de danske køkkener 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Marineret flankesteak med ajvar-flødekartofler og endnu en helt enkel grønkålssalat