Millionbøf med et mere nutidigt twist
Jeg må indrømme, at millionbøf ikke er en ret, som jeg har gjort det meget i. Jeg kan faktisk ikke erindre, at jeg nogensinde tidligere skulle have lavet retten selv – og ej heller min mor, men aller aller bagerst i hjernen har jeg nogle svage minder om min salige mormor, der serverer millionbøf til min søster og mig i deres sommerhus i Udsholt. Til gengæld kan jeg se og læse i diverse mad-grupper på Facebook, at millionbøf er en yndet og elsket klassiker på mange andre danske middagsborde, så jeg tænkte, at nu måtte det vist være på tide, at jeg også prøvede kræfter med denne ret.
Efter min smag, så ser retten umiddelbart ikke specielt indbydende ud – slet ikke i den helt kulsorte udgave med et shit ton kulør i – og så synes jeg altså, at der er alt for få grøntsager og smagsgivere i de tradtionelle millionbøf-opskrifter. Derfor har jeg skruet en anelse ned for kuløren og skruet op for grøntsager og krydderier. Jeg er helt sikkert ikke den første, der har forsøgt sig med en mere nutidig millionbøf-opskrift, men her får du mit bud:
Millionbøf med et mere nutidigt twist:
- 500 g hakket oksekød ca 10% fedt
- 3 løg – skåret i smalle både
- 1 persillerod – skåret i små tern
- 1 gulerod – skåret i små tern
- 1 pastinak – skåret i små tern
- 2 spsk smør
- 2 fed hvidløg – fint hakket
- 3 laurbærblade
- 1 dusk frisk timian
- 1 spsk dijonsennep
- Salt og peber
- 3 dl flødefraiche
- 1 dl vand
- 1 oksebouillonterning
- Lidt kulør
- Eventuelt lidt maizena eller hvedemel rørt op vand
- Kartoffelmos
- Sprød salat med mormor-dressing
- Rødbeder
- Eventuelt agurkesalat
Hejsa.
Så faldt jeg da lige over din fine blog via Facebook. Millionbøf, skal der vist laves til mine fire unger. En ren børnehitter…Ser lækkert ud…
Hilsen Benedicte