Pork Rendang - verdens mest velsmagende ret - nu med krølle på halen

Ball tip med ovnkartofler, grønkålssalat med appelsin, oliven og fåremælksfeta, samt en skøn aïoli med grillet snackpeberfrugt

ball-tip-mmJeg har ikke før i går tilberedt ball tip, som denne udskæringen åbenbart hedder på moderne dansk, men da jeg jo altid synes, at det er sjovt at prøve noget nyt og Nemlig samtidig havde tilbud på en 1500 g steg til 89 kr, så var tidspunktet for min debut kommet. Ball tip’en er en del af klumpen og kan bruges både som en hel steg og skåret op i bøffer.

Da jeg søgte inspiration til tilberedningen på nettet, kunne jeg se, at mange gnider deres ball tip med en rub og lader det trække natten over, men det havde jeg ikke tid til i går. Derfor blandede jeg i stedet en  lidt grov hvidløgssmør, stak små  huller med en lille skarp kniv jævnt udover stegen og fyldte dem med smørret. Det fungerede rigtig fint og gav både god smag og mørt kød. Jeg valgte at servere tilbehør med et strejf af solskin til.

ball-tip-med-tilbehoer-mmBall tip:

  • 1 ball tip à ca 1500 g – soigneret, fjern grimme sener, men lad fedt sidde
  • 3 spsk smør
  • 2 fed hvidløg – groft hakket
  • Salt og peber
  • 1 spsk paprika

 

Tænd ovnen på 200 grader. Læg stegen i et ovnfast fad og stik den jævn med en lille skarp grøntsagskniv. Bland smør, hvidløg, salt og peber og kom blandingen i hullerne, så godt det nu kan lade sig gøre. Gnid stegen med resten af smørret og krydr den med paprika og ekstra salt og peber.  Sæt stegen i den varme ovn i 45 minutter eller indtil et stegetermometer viser en kernetemperatur på 54 grader. Lad stegen hvile utildækket i ca 15 minutter, inden den skæres i skiver. Bemærk at kødfibrene vender sig,  som de også gør i f.eks en culotte.

(Ovn)kartoflerne blev blot skåret i kvarte, vendt med lidt olivenolie, salt og peber og røg i ovnen sammen med stegen – plus det kvarter hvor stegen hvilede. De blev vendt rundt et par gange undervejs.                                                                                                                                              aioli-med-grillet-peberfrugt-mm Aïoli med grillet snackpeber:

  • 1 snackpeber
  • 1 tsk olivenolie
  • 1 æg
  • 1 knips chiliflager
  • Saft af 1 citron
  • 4 dl vindruekerneolie

 

Dryp snackpeberfrugten med lidt olivenolie og bag den øverst i ovnen på 200 grader i ca 35 minutter (den skal blive sort). Læg den færdigbagte snackpeberfrugt i en koge/fryse-pose og lad den køle af. Pil skindet af den afkølede snackpeberfrugt og fjern frøstol og de værste kerner.

Blend snackpeberfrugt, æg, chiliflager og citronsaft helt jævnt med en stavblender. Tilsæt vindruekerneolien langsomt lidt efter lidt, imens du stadig blender. Smag til med salt og peber. Sæt aïolien på køl, indtil den skal serveres.

groenkaalssalat-med-appelsin-mvGrønkålssalat med appelsin:

  • 4 håndfulde finthakket grønkål
  • Saft af 1 citron
  • 1 spsk olivenolie
  • Salt og peber
  • 2-3 appelsiner –  skrællet og skåret i skiver
  • Ca 100 g fåremælksfeta – eller anden rigtig god og gerne fast feta
  • 1 stor håndfuld grønne oliven – mine var marineret i citron
  • Et drys groft hakket bredbladet persille

 

Knug og kram grønkålen med citronsaft, olivenolie, salt og peber i en egnet salatskål. Pynt med appelsinskiver, oliven, feta og persille.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pork Rendang - verdens mest velsmagende ret - nu med krølle på halen