Små farsbrød med svesker og bacon i skøn flødesovs med æblemos, samt selleri/æble-salat

Pork Rendang – verdens mest velsmagende ret – nu med krølle på halen

rendang-mmBeef Rendang blev i 2015 kåret, som den mest velsmagende ret i verden, efter en rundspørge blandt CCNs seere på hele kloden. Retten er af indonesisk oprindelse, men er vidt udbredt og elsket i hele Sydøstasien, hvor den ofte serveres til traditionelle cermonier, bryllupper og Eid-fester. Da retten specielt er populær blandt den muslimske del af befolkningen i Sydøstasien, så er Pork Rendang naturlivis ikke et hverdagssyn, men min egen lille krølle på retten.

Det siger sig selv, at der findes et utal af opskrifter til en ret som denne, men her får du mit bud på, hvordan denne eksotiske ret kan laves. Jeg brugte svinekæber, men jeg kunne også have brugt nakkefilet (eller ko eller lam). Vi fik jasminris og stænger af rå agurk, limebåde og rejechips til, men en form for fladbrød og/eller flere forskellige grøntsager i lidt rustikke stykker er også en mulighed. Jeg ville også have serveret ristede kokosflager til, men dem havde jeg glemt at købe. Jeg tilberedte retten i stegeso, men det går også fint an med et ovnfast fad pakket godt ind i stanniol.

Om resultatet af min opskrift er verdens mest velsmagende ret, skal jeg lade være usagt, men for dælen, godt smagte det og det var hver og en af de mange timers simre/vente-tid værd.

rendang-in-the-making-mvPork Rendang:

  • Ca 1500 g grisekæber
  • 3 løg – groft hakket
  • 10 cm ingefær – groft hakket
  • 10 cm galangarod – groft hakket
  • 2-3 citrongræs – soigneret og fint snittet
  • 4-5 fed hvidløg – groft hakket
  • 2 røde friske chili- groft hakket -styrke efter præference
  • 1 spsk chiliflager
  • 1 tsk kardemommekapsler
  • 1 tsk hele nelliker
  • 1 tsk hele sorte peberkorn
  • 1½ tsk hele fennikelfrø
  • 1½ tsk hele korianderfrø
  • 1 tsk hel spidskommen
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 3 dåser kokosmælk – ikke light
  • 4-6 spsk fiskesovs
  • 3 spsk palmesukker eller honning
  • Saft af 1 lime
  • 3 kanelstænger – à ca 7 cm
  • Ca 10 kaffir limeblade

 

Sæt stegesoen i blød i vand, imens du laver krydderiblandingen til retten. Blend løg, ingefær, galangarod, citrongræs, hvidløg, frisk chili, chiliflager, kardemommekapsler, nelliker, sorte peberkorn, fennikelfrø, korianderfrø og spidskommen til en mos i en foodprocessor, med en stavblender eller med en minihakker.

Hæld vandet fra stegesoen og bland krydderiblandingen, gurkemeje, kokosmælk, fiskesovs, palmesukker/honning og limesaft sammen heri. Tilsæt kanelstænger,  kaffir limeblade og kød og vend det godt rundt. Læg låg på stegesoen, sæt den i ovnen og indstil temperaturen på 120 grader. Efter 9 timer, tag låget af soen, sæt temperaturen op til 200 grader og giv retten endnu en time i ovnen. Smag til med fiskesovs eller salt og server.

 

Endvidere:

  • Jasminris kogt efter anvisning på pakken
  • Agurk
  • Limebåde
  • Rejechips
  • Eventuelt frisk chili – skåret i tynde ringe
  • Eventuelt fladbrød af en art

 

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små farsbrød med svesker og bacon i skøn flødesovs med æblemos, samt selleri/æble-salat