Koteletter i fad med karry og mango

Fynsk burger – med grønkål og rygeostecreme

fynsk-burger-mv

Der stod egentlig kalvecuvette på menuen i går aftes, men så kom der 500 g hakket gris til en 10,- og 2 fynske rygeoste til 5 kr stykket købt på datotilbud i vejen. Kalvestegen skal vi i stedet have i aften sammen med en lun jordskok-salat-agtig ting og det hakkede grisekød og rygeosten blev til en virkelig lækker forårsburger med en rygeoste-creme “to die for”. Det er absolut ikke sidste gang, at jeg laver den. Cremen vil også passe perfekt f.eks på en kartoffel- eller æggemad eller som dip til sprøde grøntsager.

fynsk-burger-2-mv

Fynsk burger:

  • 500 g hakket svinekød ca 10% fedt
  • 2 spsk grov sennep
  • Salt og peber
  • 2 tomater – skåret i skiver
  • 1 lille løg – skåret i ringe
  • 2-3 syltede agurker – skåret i skiver
  • 8 radiser – skåret i skiver
  • 4 små håndfulde hakket grønkål
  • 1 portion rygeostecreme – se opskrift længere nede på siden
  • 4 burgerboller – varmet efter anvisning på pakken

 

Bland sennep og kød sammen og form 4 bøffer. Krydr med salt og peber og steg bøfferne netop gennemstegte på en (grill)pande.  Fordel de færdigstegte bøffer, grøntsagerne og rygeostecremen i de lune boller og server.

rygostecreme-mv

Rygeostecreme:

  • 175 g rygeost
  • Ca 150 g mayonnaise af lødig karakter uden E-numre og underlige ingredienser – gerne hjemmelavet
  • ½ lille løg – meget fint hakket
  • 2 syltede agurker – meget fint hakket
  • Salt og peber

 

Bland hele herligheden sammen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Koteletter i fad med karry og mango