Krebinader i pestosovs med smørbagt spidskål

Kyllingeburger med scamorza og soltørret tomat-aïoli

kyllingeburger-mm

Aftensmaden i går bød på en lækker burger/sandwich med bøf af hakket kyllingekød, en aïoli smagssat med soltørret tomat og hvidløg og kronen på værket – rigeligt med smeltet scamorza. Scamorza er en italiensk komælksost med en karakteristisk Baba Papa-form. Smagen minder mest om røget mozzarella. Osten smager også virkelig skønt på pizza og i retter med aubergine.

scamorza-mv

Kyllingeburger med scamorza:

  • 450 g hakket kyllingekød ca 10% fedt
  • Salt og peber
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • 1 spsk smør
  • Ca 200 g scamorza – skåret i ½ cm tykke skiver
  • 4 burgerboller eller andre passende boller varmet efter anvisning på pakken. – jeg brugte et ciabattabrød delt i 4 stykker.
  • 1 portion soltørret tomat-aïoli – se opskriften længere nede på siden
  • 4 små håndfulde rucola
  • 1 salatløg – skåret i skiver
  • 4-6 syltede agurker – skåret i skiver

 

Tænd ovnen på 200 grader. Form kødet til 4 bøffer og krydr dem med salt, peber og rosmarin. Brun bøfferne på begge sider i lidt smør på en pande. Læg bøfferne i et ovnfast fad og fordel osten udover dem. Sæt bøfferne i den varme ovn i 15 minutter eller indtil osten er smeltet og kødet er netop gennemstegt.

Smør de lune boller med soltørret tomat-aïoli, læg en bøf i hver og fordel det grønne.

aioli-med-soltoerret-tomatmv

Aïoli med soltørret tomat:

  • 5 spsk soltørrede tomater i tern – meget fint hakket
  • 2 fed hvidløg – presset
  • 2 dl mayonnaise af god kvalitet – f.eks hjemmelavet
  • Salt og peber

 

Bland alle ingredienser. Lad gerne aïolien trække lidt på køl inden servering.

 

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Krebinader i pestosovs med smørbagt spidskål