Oksegryde med druer og spidskål

Persillekylling og kartoffelsalat med hjemmerørt mayo, yoghurt, ærter og æble

kylling-og-kartoffelsalat-mm

I går fik vi årets første nye kartofler. Godt nok importeret fra Egypten, men hallelujah hvor smagte de skønt. Jeg valgte at komme kartoflerne i en lidt utraditionel kartoffelsalat med yoghurt naturel, ærter og æble. Hertil fik vi en lækker helstegt kylling gnedet med persillesmør. Persillen ser nok lidt brændt ud, men tro mig, den smager SÅ godt.

,0,,

Persillekylling:

  • 1 kylling à 1600 g – soigneret og duppet tør
  • 1 bundt persille – både blade og stilke
  • 2 fed hvidløg – groft hakket
  • 1 spsk olivenolie
  • Salt og peber – vær gavmild
  • 4-5 spsk smør

 

Kør persille, hvidløg, olivenolie, salt og peber til en nogenlunde homogen masse i en foodprocessor. Tilsæt smør og bland det med persillemassen.

Smør kyllingen både ind- og udvendig med persillesmørret. Læg kyllingen med brystet opad i et ovnfast fad og sæt fadet i en kold ovn. Sæt ovnen på 200 grader og lad kyllingen stege i 1,5 time eller indtil den er netop gennemstegt og gylden.

kartoffelsalat-mv

Kartoffelsalat med hjemmerørt mayo, yoghurt, ærter og æble:

  • 1200 g nye kartofler
  • 1 helt æg
  • Ca 1,5 dl smagsneutral olie
  • 2 tsk (grovkornet) sennep
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1 fed hvidløg – presset
  • 2,5 dl almindelig yoghurt naturel
  • Salt og peber
  • 3 dl ærter – jeg brugte optøede fra frost – tag lidt fra til pynt
  • 1 syrligt grønt æble – skåret i små tern – tag lidt fra til pynt
  • 1 bundt purløg – fintsnittet – tag lidt fra til pynt

 

Kog kartoflerne stadig med en anelse bid i letsaltet vand. Hæld kartoflerne i si, så de kan dryppe helt af og køle lidt.

Kom ægget i et målebæger, uden blommer går i stykker. Hæld olien i og vent til olien har lagt sig ovenpå ægget. Sæt forsigtig stavblenderen ned over ægget og kør, imens du langsomt trækker stavblenderen opad, så mere og mere af olien optages i mayonnaise-blandingen. Tilsæt sennep, eddike, hvidløg, salt og peber og bland det i mayonnaisen med stavblenderen.

Kom yoghurten i en skål og bland mayonnaisen heri med en ske. Tilsæt ærter, æbletern og purløg. Smag dressingen til med eventuelt mere eddike, salt og peber. Skær kartoflerne i ikke for tynde skiver og vend dem i dressingen. Pynt med purløg, æbletern og ærter. Lad kartoffelsalaten trække i køleskab, imens kyllingen steger færdig.

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Oksegryde med druer og spidskål