Kylling med grønt, oliven og feta
Aftensmaden i går bød på en supernem kyllingeret med masser af grønt, oliven, feta og en skøn smør/sky-sovs. Hertil fik vi en yoghurt-dressing og lune pitabrød. Alternativt kan retten tilsættes en passende mængde små kartofler samtidig med de øvrige ingredienser.
Opskrift:
- 1 stor kylling – parteret i 8 stykker
- 1 spsk hel allehånde
- 1 tsk hel sort peber
- 1/2 tsk chiliflager
- 1 spsk tørret oregano
- 100 g blødt smør
- 1 rød peber – skåret i brede strimler
- 1 gul peber – skåret i brede strimler
- 2 rødløg – skåret i smalle både
- Ca 16 cherrytomater
- Ca 12 grønne oliven
- Ca 12 sorte oliven
- 5 fed hvidløg med skal – giv hver fed et dunk med håndroden
- 150 g feta – brækket i mindre stykker
- Evt persilledrys
Kværn eller stød allehånde, peber og chiliflager til et fint pulver. Tilsæt tørret oregano og smør og rør det godt sammen.
Kom grøntsager, oliven, feta (og eventuelt kartofler) i et ovnfast fad og krydr med salt. Placer kyllingestykkerne ovenpå grøntsagerne og fordel kryddersmøret udover kødet. Krydr kyllingen gavmildt med salt og sæt fadet i en forvarmet ovn på 200 grader i en times tid eller indtil kyllingen er gennemstegt. Drys eventuelt den færdige ret med persille.
- 5 dl græsk yoghurt
- Saft af 1/2 citron
- 2-3 fed hvidløg – presset
- Salt og peber
Rør alle ingredienser sammen. Lad gerne dressingen trække en halv time på køl.
Ingen kommentarer endnu