Ising med sprød hvidløgs/citron-panering, nye kartofler, bønner og skøn sovs

Måltidssalat med laks og lækker rygeostecreme

 

Jeg serverede denne skønne forårssalat med laks, nye kartofler, sprøde grøntsager og en laber rygeostecreme til frokost i dag.  Jeg havde en rest kolde kogte kartofler i køleskabet i forvejen og så tog måltidet faktisk ikke mere end 15 minutter at tilberede.

Opskrift:

  • Ca 500 g fersk laks – delt i 3-4 stykker
  • Salt og peber
  • 1 spsk smør
  • 6-8 kolde kogte kartofler – skåret i ikke for tynde skiver
  • 1 stort bundt radiser – skåret i skiver
  • 1 bundt asparges – befriet for den trævlede del og skåret i mindre stykker
  • 1 håndfuld persille (kun bladene) – groft hakket. Alternativt brug dild eller purløg eller en kombination.
  • 2 hjertesalathoveder – befriet for stokken og revet i mindre stykker
  • 1 portion rygeostecreme – se opskrift længere nede på siden
  • 1 citron – skåret i både

 

Krydr laksestykkerne gavmildt med salt og peber på begge sider og steg dem gyldne og netop gennemstegte i smør på en pande –  ca 6 minutter på skindsiden og derefter ca 4 minutter på den anden side

I mellemtiden – arranger kartofler, salat og grøntsager på et fad – alternativt portionsanret. Tag skindet af den færdigstegte laks og del laksen i mindre stykker med fingrene. Fordel laksen udover salaten.

Server salaten med rygeostecremen og citronbåde.

Rygeostecreme:

  • 200 g rygeost – jeg brugte med 1% fedt
  • 2,5 dl cremefraiche 18%
  • 3 spsk mayonnaise uden E-numre og uvedkommende ingredienser
  • Saft af en lille citron
  • Salt og peber
  • 1 drys kommen

 

Bland alle ingredienser – undtaget salt, peber og kommen – til en homogen masse. Smag til med salt og peber. Kom cremen i en serveringsskål og pynt med et lille drys kommen.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ising med sprød hvidløgs/citron-panering, nye kartofler, bønner og skøn sovs