Spicy kokossuppe med sur/sød torsk

Poussiner og kartoffeltern i sennepsfløde med grøn salat

To økologiske majsgule poussiner til en halvtredser, det kunne jeg ikke til at stå for. En poussin er en kylling, som skal slagtes senest når den er 28 dage gammel. Den må højest veje 850g. Kødet smager hen ad almindelig kyllingekød, men er mere mørt og delikat. Mine vejede lidt over 400 g stykket og jeg kunne næsten spise en hel.

Opskrift til 2 personer:

  • 2 pousinner à 450-550 g – soigneret
  • 2 spsk løg – groft hakket
  • 4 spsk bacontern
  • 1 fed hvidløg – groft hakket
  • 1/4 citron – delt i 4 stykker + saften af ½ citron
  • 2 små kviste rosmarin
  • Salt og peber
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 tsk tørret estragon
  • 4-6 kartofler – skåret i små tern
  • 1 hønsebouillonterning opløst i ca 1 dl varmt vand
  • 2 spsk dijonsennep
  • 2,5 dl piskefløde

 

Bland løg, bacontern, hvidløg, citron, rosmarin og lidt salt og peber og fordel det i de 2 fugle. Læg poussinerne i et ovnfast fad, dryp dem med lidt olie og krydr udvendig med tørret estragon, salt og peber. Placer kartoffelternene rundt omkring fuglene.

Rør citronsaft af ½ citron, opløst hønsebouillonterning, sennep og piskefløde sammen og hæld det i bunden af det ovnfaste fad. Sæt fadet i en forvarmet ovn på 180 grader i ca 45 minutter eller indtil poussinerne er gyldne og gennemstegte.

Tag fuglene ud og lad dem hvile utildækket et lunt sted i ca 15 minutter. Skru ovnen op på 225 grader og  lad kartoflerne få endnu kvarters tid i ovnen. Server poussiner, sovs og kartofler sammen med den grønne salat.

Grøn salat:

  • 1 hjertesalat – groft hakket
  • 1 håndfuld sugar snaps – skåret i strimler på langs
  • 1 skoleagurk – skåret i skiver
  • 5 cornichoner – skåret i skiver
  • 1 bund dild – groft hakket
  • 0,3- 0,5 dl hvidvinseddike – alt efter hvor sur du kan lide en olie/eddike-dressing
  • 1 fed hvidløg – presset
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk tørret etragon
  • 0,5 dl olivenolie
  • Salt og peber

 

Vend hjertesalat, sugar snaps, agurk, cornichoner og dild sammen i en salatskål/fad. Bland, eddike, hvidløg, sennep og estragon i en lille skål. Pisk olien i lidt efter lidt. Smag til med salt og peber.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spicy kokossuppe med sur/sød torsk