Svinemørbrad i danablusovs med smørbagte kartofler, løg og gulerødder

Spicy kokossuppe med sur/sød torsk

Søndagsmiddagen bød på en helt og aldeles uautentisk, men velsmagende thai-inspireret suppe med kokosmælk, grøntsager med bid og stykker af pandestegt sur/sød torsk. Hvis du vil have en mere mættende suppe, kan du eventuelt tilsætte lidt kogte ris.

Kokossuppe med sur/sød torsk:

  • Ca 400 g torskeloins – delt i 4 stykker
  • Saften af 1+1 lime – eventuelt 1 mere til servering
  • 3+ 2-3 spsk fiskesauce
  • 3 fed hvidløg – fint hakket
  • 1 tommelfinger-stort stykke ingefær – fint hakket
  • ½-2 tsk sambal oelek – alt efter styrke og din præference
  • 2+3 spsk kokosolie – alternativt smagsneutral olie
  • 400 g ekstra cremet kokosmælk
  • 5 dl kraftig fiskebouillon – eventuelt 2-3 terninger + vand
  • 1 lille håndfuld kafirlime-blade
  • 2 gulerødder – halveret på langs og skåret i tynde skiver
  • 1 rødløg – skåret i smalle både
  • 100 g minimajs – delt i mindre stykker
  • 125 g sugar snaps – skåret i strimler
  • 1 rød peber – skåret i strimler
  • 4 spsk sur/sød chilisovs
  • Eventuelt et drys frisk koriander – finthakket – alternativt frisk mynte eller thaibasilikum
  • Eventuelt 1 frisk rød chili – skåret i bittesmå tern – styrke efter præference

 

Bland saft af 1 lime og 3 spsk fiskesauce og vend fisken heri. Lad fisken ligge i marinaden og sæt den til side.

I en gryde – steg hvidløg, ingefær og sambal oelek et par minutter i 2 spsk kokosolie uden at det tager farve. Tilsæt kokosmælk og fiskbouillon og lad det koge op. Kom kafirlime-blade, gulerødder, løg og minimajs i gryden og lad det simre 3 minutter.

I mellemtiden – steg torskestykkerne gylden i rigelig kokosolie – ca 2 minutter på hver side. Hæld resten af marinaden over fisken og fordel en spsk sur/sød chilisovs på hvert stykke. Steg fisken yderligere ca ½ minut på hver side. Læg torskestykkerne på et serveringsfad og hæld “stegeskyen” over.

Imens torsken steger de sidste 2 minutter – tilsæt sugar snaps og rød peber til suppen og lad det simre endnu 1-2 minutter. Smag til med limesaft og fiskesauce.

Fordel suppen i 4 skåle og læg et stykke færdigstegt torsk i hver. Drys eventuelt med koriander og frisk chili. Server straks. Giv eventuelt limebåde til.

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Svinemørbrad i danablusovs med smørbagte kartofler, løg og gulerødder