Kylling med sød/stærk chili, ris og stegt baby-pak choy med brunet smør med lime og soya

Gode lamseben med små ovnkartofler, salat og sumak-dressing

Kan du lide stegeben? Og kan du lide lam? Så kan du helt sikkert også lide disse lækre lamseben. Du kan købe dem hos (hallal)slagteren og Nemlig har dem også indimellem. Jeg plejer at tilberede mine ben i ovnen, men jeg forestiller mig, at de også vil blive lækre tilberedt i stegegryde med den der af følgene gode sovs, men det er en anden ret, der givetvis kommer et indlæg om en anden god gang.

Tilbehøret og krydringen af dagens lamseben er inspireret af det græsk/tyrkiske køkken, som vist ikke er en hemmelighed, er et af mine yndlings.

Det er lidt svært at angive, hvor mange “ben”, der skal beregnes til hver person. Det kommer an på størrelse, hvor meget kød, der er på hver “ben” og ikke mindst din og familiens appetit. Vi spiste to “ben” hver, men de var også både ret store og kødfulde.

Gode lamseben og små ovnkartofler:

  • Ca 8 lamme-stegeben
  • Ca 4 spsk olivenolie
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk tørret oregano
  • 3 fed hvidløg – presset
  • Salt og peber
  • En passende mængde kartofler
  • Saften af ½ citron
  • ½ rødløg – fint hakket
  • 3 spsk fint hakket persille

 

Læg lammebenene i et ovnfast fad. Rør olivenolie, spidskommen, oregano, hvidløg, salt og peber sammen og fordel det grundigt udover kødet. Sæt fadet i en kold ovn indstillet på 160 grader i 2 – 2½ timer. (Lav dressingen, der gerne må trække et par timer på køl i mellemtiden).

Når der er en lille times tid tilbage af stegetiden, så kom kartoflerne i fadet og vend dem lidt rundt i det afsmeltede lammefedt/sky. Hvis kødet på dette tidspunkt ikke har fået en fin gylden og stegt overflade, så sæt temperaturen op til 180 grader.

Tag det færdige kød og kartofler ud af ovnen og pres citron udover kødet. Drys med rødløg og persille. Krydr eventuelt med lidt ekstra salt.

Sumak-dressing:

  • 3 dl tyrkisk yoghurt
  • 2 fed hvidløg – presset
  • 1½ tsk sumak
  • 1 skvæt citronsaft
  • Salt og peber
  • Eventuelt rødløg/persille-drys til pynt

 

Rør yoghurt, hvidløg og sumak sammen. Smag til med citronsaft, salt og peber. Drys eventuelt med rødløg/persille.

Salat:

  • 2-3 håndfulde icebergsalat – plukket i mindre stykker
  • 2 tomater – skåret i tern
  • 1 skoleagurk – skåret i skiver
  • 1 rødløg – skåret i tynde ringe
  • 1 håndfuld sorte oliven
  • Ca 150 g feta – i tern eller smuldret let

 

Vend alle ingredienser sammen i en skål eller på et fad.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kylling med sød/stærk chili, ris og stegt baby-pak choy med brunet smør med lime og soya