Kartoffel/østershatte-suppe med blåskimmel-hapsere - Stop spild af mad

Salat med røget laks og avokado/hytteost-creme

Denne mættende og sunde salat udgjorde dagens frokost. Jeg er stadig på “skånekost” pga den først udslåede og siden genindsatte fortand. Jeg var til tandlægen i går og det ser ud til, at tanden har tænkt sig at vokse fast igen, men den skal skånes et par uger endnu. Jeg holder ikke yoghurt, koldskål og is ud i flere uger i træk, så jeg forsøger mig med andre “bløde” retter, der smager af og mætter mere som “rigtig” mad. Løse tænder eller ej, så smager salaten rigtig godt. Grøntsagerne er dog ret hverdagsagtige – nemlig iceberg, tomat og sorte oliven. Vil du gerne servere salaten til et gæstebud eller lignende, så byt eventuelt icebergsalaten ud med en mere “fancy” salattype og pynt med lidt dildduske.

 

Salat med røget laks og avokado/hytteret-creme:

  • 100 g røget laks
  • 2 håndfulde snittet iceberg – alternativt feldsalat, romaine, krølsalat osv
  • 1 tomat – skåret i tern – alternativt halve cherrytomater
  • 8-10 små sorte oliven
  • Eventuelt et bundt dild – groft hakket
  • 1 portion avokado/hytteost-creme – se opskriften længere nede på siden.

 

Vend salat, tomat, oliven og eventuelt dild sammen på et fad eller i en skål. Rul lakseskiverne til “cigarer” og skær dem i 1-1½ cm tykke skiver. Placer laksen på salaten. Fordel ligeledes små dupper af avokado/hytteret-creme udover salaten. Server – eventuelt med godt brød.

Avokado/hytteost-creme:

  • 1 lille avokado
  • 2 dl hytteost
  • 1 fed hvidløg – groft hakket
  • 1 stor stilk persille – kun bladene og de fineste kviste+
  • 1 skvæt citronsaft
  • 1 knips chiliflager
  • Salt og peber

 

Kom alle ingredienser i en skål og blend dem til en ensartet masse med en stavblender.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kartoffel/østershatte-suppe med blåskimmel-hapsere - Stop spild af mad