Kylling i karry med bacon og ærter

Lammeculotte og ovnbagt sommergrønt med chilifeta, samt tzatziki-dressing

Det var virkelig længe siden, at jeg senest havde lavet lammeculotte og jeg havde nærmest fortrængt, hvor lækre og nemme de er at have med at gøre. Som jeg husker det, så fik man dem i nakken til næsten ingen penge i 90’erne, men det kan man dårlig påstå, at man får længere, men en lækkerbidsken – det er de.

Dagens culotte røg i ovnen sammen med mini-aubergine, tomater i forskellige farver, former og størrelser, nogle aflange grønne pebre-ting og en pakke chilimarinerede fetatern, som jeg havde fået i reklamegave fra Nemlig. Jeg havde et par kogte kartofler fra aftesmaden dagen før og de røg også med i fadet. Har du ingen allerede tilberedte kartofler, så giv lige kartoflerne et kvarters forspring i oven. Alternativt giv ris eller bulgur til i stedet.

Lammeculotte med grønt og feta – 2 personer:

  • 1 lammeculotte à ca 300 g
  • 2+2 fed hvidløg
  • 2-3 spsk oliveolie
  • 1 spsk tørret oregano
  • Salt og peber
  • 1 mini-aubergine – delt på langs
  • 2 aflange grønne peberfrugter – delt på lags og befriet for frø og frøhus
  • 2-3 håndfulde tomater i forskellige farver, former og størrelser – de største skåret i halve eller kvarte
  • Eventuelt 5-6 kogte kartofler – delt i halve
  • 100 g chilimarinerede fetatern – (jeg brugte dem fra Taverna)
  • 1 dusk frisk rosmarin

 

Bland olivenolie, 2 fed presset hvidløg og tørret oregano og gnid kødet godt ind i massen. Læg culotten i et ovnfast fad og placer grøntsagerne, 2 groft hakkede hvidløgsfed (og de kogte kartofler) omkring kødet. Vend fetatern og chiliolien fra disse sammen med grøntsagerne, så de bliver godt dækket af olien. Krydr hele herligheden med salt og peber og drys med lidt frisk rosmarin.

Sæt fadet i en forvarmet ovn på 225 grader i ca 25 minutter eller indtil centrumtemperaturen er 60-62 grader (Den stiger lidt, imens kødet hviler. Jeg tog mit kød ud ved 61 grader og temperaturen steg efterfølgende til 63 grader).  Vend lidt rundt i grøntsager (og kartofler) og sæt fadet tilbage i ovnen i ca 15 minutter, imens kødet hviler utildækket på køkkenbordet.

Skær kødet i skiver og server det sammen med grøntsagerne, kartofler/ris/bulgur og tzatziki-dressingen. Husk også at få lidt af den gode sky fra fadet med på tallerkenen.

Tzatziki-dressing:

  • 2,5 dl creme fraiche – jeg brugte 18%
  • 1 skoleagurk – eller tilsvarende mængde almindelig agurk – skåret i små tern
  • 2 fed hvidløg – presset
  • 2 spsk rødvinseddike
  • Salt og peber

Bland alle ingredienser sammen. Lad gerne dressingen trække en halv times tid på køl inden servering.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kylling i karry med bacon og ærter