Lækre “deller” af en rest bygotto, samt basilikumcreme – Stop spild af mad
Du kender måske også at have en dum lille rest risotto eller som her – bygotto – til overs. For lidt til endnu et “fuldt” måltid, men alt for meget og lækkert til blot at smide ud. I så fald får du her en nem opskrift på at trylle en rest om til en nem og mættende snack.
- 1 god klat køleskabskold bygotto eller tilsvarende
- 1 æg
- ½ tsk chiliflager
- 2 tsk paprika
- 1 fed hvidløg – pressset
- Eventuelt lidt salt og peber
- Rigelig smagsneutral olie til stegningen
Rør den kolde ris/byg-otto med de øvrige ingredienser på nær olien. Form farsen til ca 8 deller og steg dem gyldne på begge sider i rigeligt olie på en pande. Server “dellerne” varme eller lune sammen med basilikumscremen.
- 2,5 dl cremefraiche
- Saft af ½ citron
- 1 håndfuld basilikumblade
- 2 fed hvidløg
- Salt og peber
- 1 knips chiliflager
Rør cremefraiche og citronsaft sammen i en skål. Stød basilikumblade, hvidløg, salt, peber og chiliflager i en morter, indtil det bliver en nogenlunde homogen masse. Rør “massen” i cremefraichen og smag til med eventuelt ekstra salt og peber.
Ingen kommentarer endnu