Pizza alla mexicana med (en rest) kylling, snackpeber, cheddar og kold avokadocreme - Stop spild af mad

Lun salat med bagt blomkål og chorizo, samt gedeostecreme

I går serverede jeg denne skønne salat til en solid svinekotelet, men den vil også være god til både fugl, fisk, okse og lam eller sågar bare med godt brød til. Vi fik kun salaten til kødet – min voksne datter og jeg, men suppler gerne med ovnkartofler, brød etc., hvis I er flere om salaten eller blot føler for det. Jeg kunne godt have tænkt mig et lidt mere gavmildt persilledrys, men jeg havde ikke mere. Til gengæld er persillen egen avl fra haven.

Lun blomkålssalat:

  • 1 pænt blomkålshoved
  • 2 tsk røget paprika
  • Salt og peber
  • Ca 200 g krydret chorizo (1 pølse)
  • 1 håndfuld mandler
  • 1 lille snackpeber – skåret i strimler
  • Et stort persilledrys

 

Soigner blomkålen og del den i buketter – halvér de største. Læg blomkålen i et ovnfast fad og krydr med røget paprika, salt og peber.

Del chorizopølsen i kvarte på langs og skær dem i tern. Fordel chorizoen udover blomkålen og sæt fadet i en forvarmet ovn på 200 g i ca 45 minutter indtil blomkålen er mør og chorizoen sprød. I mellemtiden – rist mandlerne på en tør pande og hak dem groft.

Læg den bagte blomkål på et fad og drys den sprødstegte chorizo jævnt udover denne. Fordel snackpeber udover blomkålen og drys med mandler og finthakket persille. Server sammen med gedeostecremen.

Gedeostecreme:

  • 100 g frisk gedeost
  • 3-4 spsk tyrkisk yoghurt
  • Salt og peber

 

Rør gedeost og yoghurt sammen og krydr med salt og godt med peber.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pizza alla mexicana med (en rest) kylling, snackpeber, cheddar og kold avokadocreme - Stop spild af mad