Kyllingekebab med, frisk grønt, syltede rødløg og rød peber-dressing
Jeg elsker kebab under alle former – og det står da også på menuen ret så ofte. Alt kan laves til kebab – okse, lam, gris, kylling, and,”vegetarbøffer”, kalkun, kalv, fisk, you name it. Dagens kebab er en lækker sag med kyllingefilet, friske grøntsager, syltede rødløg og en spicy dressing med rød peberfrugt.
Kyllingekebab:
- 500 g kyllingeinderfilet
- 1 spsk paprika
- 2 tsk stødt ingefær
- 2 tsk stødt koriander
- 2 tsk kanel
- 1 tsk chiliflager
- Salt og peber
- 4-5 spsk olivenolie
Bland alle krydderier og olie i en frysepose og kom kyllingen heri. Lad det marinere i køleskabet i 3-4 timer og gerne natten over.
Læg kyllingefileterne i et lag i et ovnfast fad og sæt dem i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 20 minutter eller indtil kødet er gennemstegt.
Syltede rødløg:
- 2 rødløg – skåret i ringe
- Lagereddike
- 2-3 tsk sukker
- 1 tsk dildspidser
- Salt og peber
Kom løgringene i et glas med låg og hæld eddike i, så det lige dækker løgene. Tilsæt sukker, dildspidser, salt og peber. Sæt låg på og lad løgene trække 3-4 timer og gerne natten over. Efter en halv times tid, når sukkeret er opløst, så ryst glasset lidt, så det opløste sukker og salt blandes med eddiken.
- 3 dl tyrkisk yoghurt
- 3 spsk god mayonnaise
- 3 spsk citronsaft
- 3 spsk ketchup
- 1 spsk paprika
- ½ tsk sambal oelek
- Salt og peber
- 1 lille rød peber – skåret i små tern
Rør alle ingredienser sammen i en skål. Lad gerne trække en times tid i køleskabet
Endvidere:
- Salat – revet i mindre stykker
- Tomater – forskellige farver og former
- Agurk – skåret i små tern
- Eventuelt 1 citron – skåret i både
- 3-4 pitabrød – varmet som angivet på pakken
Fordel kyllingekød, grøntsager, dressing etc i de lune pitabrød eller server retten som “kebab-tallerkenanretninger”.
Ingen kommentarer endnu