Svenske krebinetter med ovn-kartofler og grønt i hvidløgssmør

Kyllingekebab med, frisk grønt, syltede rødløg og rød peber-dressing

Jeg elsker kebab under alle former –  og det står da også på menuen ret så ofte. Alt kan laves til kebab – okse, lam, gris, kylling, and,”vegetarbøffer”, kalkun, kalv, fisk,  you name it. Dagens kebab er en lækker sag med kyllingefilet, friske grøntsager, syltede rødløg og en spicy dressing med rød peberfrugt.

Kyllingekebab:

  • 500 g kyllingeinderfilet
  • 1 spsk paprika
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 2 tsk stødt koriander
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk chiliflager
  • Salt og peber
  • 4-5 spsk olivenolie

 

Bland alle krydderier og olie i en frysepose og kom kyllingen heri. Lad det marinere i køleskabet i 3-4 timer og gerne natten over.

Læg kyllingefileterne i et lag i et ovnfast fad og sæt dem i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 20 minutter eller indtil kødet er gennemstegt.

Syltede rødløg:

  • 2 rødløg – skåret i ringe
  • Lagereddike
  • 2-3 tsk sukker
  • 1 tsk dildspidser
  • Salt og peber

 

Kom løgringene i et glas med låg og hæld eddike i, så det lige dækker løgene. Tilsæt sukker, dildspidser, salt og peber. Sæt låg på og lad løgene trække 3-4 timer og gerne natten over. Efter en halv times tid, når sukkeret er opløst, så ryst glasset lidt, så det opløste sukker og salt blandes med eddiken.

Rød dressing:

  • 3 dl tyrkisk yoghurt
  • 3 spsk  god mayonnaise
  • 3 spsk citronsaft
  • 3 spsk ketchup
  • 1 spsk paprika
  • ½ tsk sambal oelek
  • Salt og peber
  • 1 lille rød peber – skåret i små tern

 

Rør alle ingredienser sammen i en skål. Lad gerne trække en times tid i køleskabet

Endvidere:

  • Salat – revet i mindre stykker
  • Tomater – forskellige farver og former
  • Agurk – skåret i små tern
  • Eventuelt 1 citron – skåret i både
  • 3-4 pitabrød – varmet som angivet på pakken

 

Fordel kyllingekød, grøntsager, dressing etc i de lune pitabrød eller server retten som “kebab-tallerkenanretninger”.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Svenske krebinetter med ovn-kartofler og grønt i hvidløgssmør