Måltidssalat med quinoa, rejer, avokado, edamame og mango, samt cremet og spicy dressing
Du kender sikkert, at lysten til at stå timevis i køkkenet falder i takt med, at sommeren skrider frem. Denne måltidssalat er ikke alene hurtig at lave, den smager også virkelig godt og er fuld af lutter sunde sager. Dressingen er en cremefraiche-sag med godt med chili og hvidløg. Portionen passede herhjemme som aftensmad til to sultne kvinder.
- 150 g kold kogt quinoa
- ½ rødløg – fint hakket
- revet skal og saft af 1 lime
- Salt og peber
- 150 g ekstra store kutterrejer – optøede fra frost
- 1 avokado – skåret i tern
- 1 mango – skåret i tern
- 2 håndfulde edamamebønner – optøede fra frost
Bland den kolde quinoa med hakket rødløg, saft og skal fra lime og smag til med salt og peber. Kom quinoaen i/på en serverings-skål/fad og vend de øvrige ingredienser i.
Dressingen:
- Ca 2,5 dl cremefraiche – jeg brugte 18%
- 2 fed hvidløg – presset
- 2 spsk ketchup
- 2 spsk sød/stærk chilisovs
- Saft af 1 lime
- ½ tsk cayennepeber – + lidt ekstra til pynt
- Salt og peber
Rør hele herligheden sammen og lad den gerne trække en halv times tid i køleskabet.
Ingen kommentarer endnu