Pasta med genvejs-tomatsovs

Svenske krebinetter med ovn-kartofler og grønt i hvidløgssmør

Jeg må krybe til korset – krebinetterne er ikke af svensk herkomst, men da de er paneret i knust Wasa-knækbrød, så lå navnet lige til højrebenet. Knækbrødet giver en virkelig lækker og sprød panering stegt i rigeligt olie og smør. Jeg brugte Wasa Frukost, men andre typer går også fint an. Tilbehøret er en nem og velsmagende alt-i-en-løsning med kartofler, grønt og sovs i samme fad.

Ovn-kartofler og grønt i hvidløgssmør:

  • Ca 10 kartofler i mellemstørrelse – skåret i halve
  • 1 squash – skåret i skiver
  • 2 rødløg – delt i kvarte
  • 3 håndfulde cherrytomater i forskellige farver
  • 200 g blødt smør
  • 1 spsk herbes de Provence
  • 2 knips chiliflager
  • Salt og peber – gavmildt
  • 5 fed hvidløg – presset
  • Skal af ½ citron
  • Persilledrys

 

Kom kartofler, squash, rødløg og cherrytomater i et ovnfast fad. Rør smørret med herbes de Provence, chiliflager, salt, peber og hvidløg og fordel det udover kartofler og grøntsager. Sæt fadet i en forvarmet ovn på 200 grader i en times tid.

Tag fadet med de færdigbagte kartofler og grøntsager ud af ovnen og mos ca halvdelen af cherrytomaterne, så tomatsaften blander sig med det smeltede smør i bunden af fadet. Riv citronen udover fadet og drys med persille.

Svenske krebinetter:

  • Ca 500 g hakket kalv og flæsk
  • Salt og peber
  • 3 stykker knækbrød
  • 1 æg
  • Olie til stegning
  • 1 god spsk smør

 

Form kødet til 3 krebinetter og krydr med salt og peber. Kom knækbrødet i en frysepose og bank det til grov rasp med en kødhammer eller lignende. Hæld raspen i en dyb tallerken. Pisk ægget sammen på en anden dyb tallerken. Vend krebinetterne i æg og efterfølgende i rasp, så de er dækket på alle sider.

Varm rigeligt olie på en pande og steg krebinetterne gyldne og nær gennemstegte. Smelt en god spsk smør på panden og vend krebinetterne rundt i dette. Krydr eventuelt med lidt ekstra salt og peber.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pasta med genvejs-tomatsovs