Kartoffelsuppe med chorizo og lune ostebrød

Briocher

Her får du opskriften på de skønneste bløde brioche-boller med rigeligt smør.  I går skulle jeg bruge dem til hamburgers, men de smager også dejligt med koldt smør, marmelade eller ost. Hvis du synes, at der hører sesam til på en burgerbolle, så drysser du dem bare med sesam, når du har penslet dem med æggeblomme. Dejen skal æltes længe – ca 20 minutter i røremaskine. Hvis du bruger håndkraft, så skal du regne med det dobbelte. Portionen giver ca 18 briocher i hamburgerbolle-størrelse.

Briocher:

  • Ca 35 ml sødmælk – lun
  • 25 g gær
  • 4 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 4 æg + 2 blommer til pensling af bollerne
  • 6 dl hvedemel
  • 200 g smør – i lidt mindre stykker

 

I røremaskine – opløs gæren i sødmælk. Tilsæt sukker, salt og de 4 æg og rør det sammen. Kom melet i og rør det til en jævn dej. Tilsæt smørret og ælt dejen i 20 minutter (40 minutter ved håndkraft).

Lad dejen hæve tildækket i 2 timer. Form dejen til ca 18 boller og læg dem på en bagepapirbeklædt bageplade. Lad dem hæve i 1,5 time. Pensl briocherne med æggeblomme og bag dem ca 20 minutter i en 200 grader forvarmet ovn. Briocher skal traditionelt have godt med farve.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kartoffelsuppe med chorizo og lune ostebrød