Brioche-hamburger med trøffelmayo og vagtelspejlæg

Kebab af mør ribeye og ymer-dressing med dild og hvidløg, samt blandet grønt

Der findes næsten ikke noget bedre end en god rød bøf, det skulle da lige være en svedig kebab. Aftensmaden i går bød på en fusion af netop rødt oksekød og en velkrydret kebab. Jeg er sikker på, at du også vil synes at det er en lækker sag. Jeg brugte 2 pæne ribeyes, men brug du bare en anden slags bøffer – blot de har en god fedtmarmorering, så kebab’en ikke bliver tør

Kebab-kødet:

  • 2 fedtmarmorerede oksebøffer à 175-200 g
  • 3 spsk olie
  • 2 spsk ras el hanout
  • 1½ tsk stødt kanel
  • ½-1 tsk chiliflager – mængde og styrke efter præference
  • 3-4 fed hvidløg – presset
  • Saft af ½ citron
  • Salt og peber

I en frysepose – bland alle ingredienser undtaget kødet. Klip eller skær kødet i strimler på tværs og kom det i fryseposen. Sørg for at alt kødet blive dækket godt af marinaden. Læg meget gerne posen i køleskab et par timer (Lav dressingen i mellemtiden).

Kom kødet på en gloende hed slip-let-pande og steg det lynhurtigt. Tag kødet af panden.

Ymerdressing med hvidløg og dild:

  • Ca 3 dl ymer
  • 5 spsk god mayonnaise uden E-numre og andet hejs
  • 2-3 fed hvidløg – presset
  • 1 spsk tørrede dildspidser
  • 1 tsk sumak
  • Saft af ½ citron
  • Salt og peber

 

Bland alle ingredienser. Lad gerne dressingen trække mindst en halv time på køl.

Yderligere:

  • 2 lune arabiske fladbrød – jeg varmer dem på en varm kogeplade ca 10-15 sekunder på hver side
  • 1 mini-romainesalathoved – snittet
  • 1 stor tomat – skåret i tern
  • 2 gule mini-peberfrugter – eller tilsvarende mængde almindelig peberfrugt – skåret i ringe eller mindre stykker
  • 1 rødløg – skåret i tynde ringe
  • 1 håndfuld persille

 

Fordel kød, grønt og dressing i de 2 fladbrød.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brioche-hamburger med trøffelmayo og vagtelspejlæg