Krondyrgryde med myseost og svampe, samt kartoffelmos og grønkålssalat med druer og brombær

Mørbradgryde med vinøst twist

Jeg er ved at rydde ud i fryseren for at få plads julens frostvarer. Jeg skal igen i år have familien både juleaften og 1. juledag og det lægger jo lidt pres på fryse-kapaciteten- både op til jul, men også efter jul til alle de gode rester. Nå men svinemørbrad skal jeg ikke bruge i julen, så sådan en røg ud af fryseren og blev til aftensmad i går sammen med bulgur og en enkel grøn salat.

Opskrift:

  • 200 g bacon i tern
  • 1 svinemørbrad à ca 5oo g – soigneret
  • Salt og peber
  • Eventuelt 2-3 spsk olivenolie til stegning
  • 1 stort rødløg – skåret i smalle både
  • 3 fed hvidløg – fint hakket
  • 1 spsk herbes de Provence
  • 2 spsk paprika
  • 1 tsk chipotle chilipulver
  • 2 dl tør hvidvin
  • 1 dåse cherrytomater
  • 1 svine- eller grøntsagsbouillonterning – smuldret
  • 5 dl fløde – jeg brugte piskefløde

 

Skær mørbraden i ca 10 bøffer. Dunk bøfferne lidt fladere med håndroden og krydr dem på begge sider med salt og peber. Kom baconen på en varm dyb pande og lad lidt at fedtet smelte fra, inden bøfferne også lægges på og brunes på begge sider.

Tilsæt eventuelt lidt olivenolie, samt rødløg, hvidløg, herbes de Provence, paprika, chipotle chili og steg, indtil løgene er klarede. Tilsæt hvidvin, cherrytomater, bouillon og fløde og lad retten simre, indtil sovsen har en passende konsistens. Smag til med salt og peber. Server med salat og bulgur.

Dagens salat af snittet romainesalat, tern af agurk, små sorte oliven og ristede pinjekerner med olie/eddike-dressing med dijonsennep og hvidløg.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Krondyrgryde med myseost og svampe, samt kartoffelmos og grønkålssalat med druer og brombær