Grillede lamme-spareribs med nye kartofler vendt i krydderurter og hytteost-tzatziki

Kalvelever-kebab

Jeg elsker lever og jeg elsker kebab, så jeg ved ikke, hvorfor denne kombination aldrig har slået mig, før min datter fortalte, at hun havde lavet det. Således inspireret kastede jeg mig ud i min egen version af denne fantastiske idé og det er i hvertfald ikke sidste gang, at jeg har lavet leverkebab.

Kødet:

  • 400 g kalvelever i tynde skiver – klippet i strimler med en saks
  • 3 spsk olivenolie
  • Saft af ½ citron
  • 2 -3 spsk granatæble-melasse
  • 3-4 fed hvidløg – presset
  • 1 dusk frisk oregano – fint hakket
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk stødt koriander
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk chiliflager
  • Salt og peber
  • Kernerne fra ½ granatæble

 

Bland alle ingredienser på nær lever og granatæblekerner i en frysepose. Kom kødet ned i posen og sørg for, at det bliver dækket af marinaden på alle sider. Lad leveren marinere mindst en time og gerne længere i køleskabet. Vend posen rundt indimellem. Ordn grøntsager og lav dressingen i mellemtiden.

Kom kødet på en varm pande og steg det hurtigt på alle sider. Drys med granatæblekerner og server kebabkødet, grønt, syltet kål, fladbrød og dressing, så den enkelte selv kan “bygge” sin kebab.

Dressingen:

  • Ca 3,5 dl tyrkisk yoghurt
  • 3 fed hvidløg – presset
  • Saft af ½ citron
  • 1 tsk harissa – alternativt anden ikke sød chili f.eks sambal oelek
  • Salt og peber
  • 1 drys chiliflager

 

Rør alle ingredienser sammen og lad dressingen trække på køl en halv times tid. Drys med lidt chiliflager inden servering.

Lynsyltet rødkål:

  • 2-3 håndfulde fint snittet rødkål
  • Saft af ½ citron
  • 1 knips stødt spidskommen
  • 1 knips chiliflager
  • Salt og peber
  • Kom alle ingredienser i en skål og kram kålen godt med citronsaft og krydderier. Lad kålen trække en halv times tid ved stuetemperatur

Yderligere:

  • Fladbrød – lunet efter anvisning på pakken
  • Romainesalat – groft snittet
  • Tomat – skåret i tern
  • (Skole)agurk – skåret i skiver
  • Rødløg – skåret i ringe
  • Bredbladet persille
  • Eventuelt citronbåde
  • Eventuelt ekstra chilisovs

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grillede lamme-spareribs med nye kartofler vendt i krydderurter og hytteost-tzatziki