Ovnstegt ajvar-krydret sild med grøn kartoffelsalat

Chilikylling

Her får du opskriften på en kylling med masser af chili – både som krydderi på selve kyllingen i form af den tunesiske chilipasta harissa, men også med en super lækker chili-sovs/dyppels med friske chilier en masse. Du kan vælge, at spise retten med ris, kartofler eller pasta til, men jeg elsker den sammen med forskelligt grønt og fladbrød til – og også gerne en skål kølende yoghurt, selvom du naturligvis selv bestemmer, hvor stærk chili-dyppelsen skal være. Jeg laver ikke min hysterisk stærk, men man må jo gerne kunne smage, at der er chili i. Der kommer også et helt hvidløg i dyppelsen, men hvidløg mister meget af sin styrke, når det bages i ovnen og bliver i stedet mere sødt og aromatisk. Skulle du få chilidyppelse tilovers, så smager det skønt i  en god sandwich, i dressinger, i gryderetter osv.

Chilikylling:

 • 1 kylling à ca 1300 g – soigneret og skåret igennem langs rygbenet
 • 3 spsk harissa
 • 4 spsk + 1 dl olivenolie
 • Salt og peber
 • 1 dusk frisk oregano – fint hakket
 • 1 stor rød snackpeber
 • 1 stor gul peber
 • 4 “supermarkeds-chilier” – halveret på langs og befriet for kerner og frøstol
 • 1 stort hvidløg – med den øverste top af selve løget skåret af
 • 2 løg – delt i kvarte
 • Ca 150 g cherrytomater
 • ½-1 dl lagereddike

 

Bland harissa og 4 spsk olivenolie, salt, peber og halvdelen af oreganoen i bunden af et ovnfast fad. Vend kyllingen rundt i harissa-blandingen, så den bliver dækket på alle leder og kanter. Læg kyllingen i fadet som en åben bog og med mest muligt skind opad. Placer snackpeber, gul peber, chilier, det hele hvidløg, løg og tomater rundt om kyllingen og krydr med salt, peber og det sidste oregano. Sæt det ovnfaste fad i en 200 grader forvarmet ovn i 45 minutter.  Efter 45 minutter – pres de nu bløde hvidløgsfed ud af skallerne og kom hvidløget, grøntsagerne og stegesky i en blender (sæt kyllingen tilbage i ovnen). Tilsæt grøntsagsblandingen 1 dl olivenolie og ½ dl lagereddike og kør det til en ensartet masse. Smag til med salt, peber og eventuelt mere eddike. Hæld chilidyppelsen i en skål eller kande. Parter kyllingen og server den med chilidyppelsen, lune fladbrød, forskellige grøntsager og tyrkisk yoghurt.

Efter 45 minutter tages grøntsager og stegesky ud.

Den færdigstegte kylling.

Dagens grønt: 

 • Mini romainesalat – skåret i kvarte
 • Skoleagurker – skåret i stave
 • Avokado – delt i kvarte
 • Cherrytomater
 • Radiser

Endvidere:

 • Pita/flad-brød – lunet efter anvisning på pakken
 • Tyrkisk yoghurt (pyntet med garanteret uægte safran)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ovnstegt ajvar-krydret sild med grøn kartoffelsalat