Serbisk pølseret med ajvar, kikærter og palmekål

Ovnstegt ajvar-krydret sild med grøn kartoffelsalat

Selvom mange nok forbinder stegtE sild med julefrokost, så var denne ret nu ret sommerlig. Faktisk vil jeg gerne slå et slag for, at vi spiser flere stegte sild året rundt både på rugbrød, men også som del af en “varm ret” (skrev hun og serverede kold kartoffelsalat til. Du forstår nok, hvad jeg mener). Sild er sundt, sild er billig og så gør den sig godt i det klassiske danske køkken, men også i “Middelhavs-retter” og endnu mere eksotiske – f.eks indiske. Oftest fylder jeg mine sildefileter med sennep og lidt krydderurter, men i dag vendte jeg fileterne i en blanding af olivenolie og ajvar. Det er ikke sidste gang, jeg gør det. Det smagte dejligt og sikke en fin farve de fik.

Vi var to voksne og en lille hund og der blev spist op, men havde der været sild til overs, så havde jeg bare lagt det i en hurtig eddikelage og havde spist det til frokost dagen efter, så faktisk er det kun en fordel at lave lidt rigeligt. Det husker jeg til næste gang.

Ovnstege sild:

  • 500 g sildefileter 7-8 stk – befriet for finner og blod
  • 3 spsk ajvar
  • 3 spsk olivenolie
  • Salt og peber

 

Bland ajvar, olivenolie, salt og peber i et ovnfast fad og vend fiskene i blandingen, så de er dækket på alle sider. Fold fileterne en gang på midten og læg dem side om side i det ovnfaste fad. Sæt fadet i en forvarmet ovn på 200 grader og bag dem i ca 20 minutter.

Grøn kartoffelsalat:

  • 600 g nye kartofler
  • 2 laurbærblade
  • Salt
  • 300 g cremefraiche – jeg brugte 18%
  • 4 store spsk god mayonnaise uden E-numre og uvedkommende ingredienser
  •  1 håndfuld kørvel – blade og fine stilke
  • 1 håndfuld basilikum – blade og fine stilke
  • 1 lille bundt forårsløg – delt i den hvide og grønne del
  • 2 fed hvidløg – groft hakket
  • Peber
  • Ca 10 aflange radiser – delt på langs
  • 2 håndfulde ærter – jeg brugte optøet fra frost

 

Kog kartoflerne al dente i vand tilsat salt og laurbærblade. Kom de færdigkogte kartofler i et dørslag til afdrypning.

I mellemtiden – bland cremefraiche og mayonnaise. Kom 1/3 af cremefraiche/mayo-blandingen i en blender/foodprocessor og tilsæt også kørvel, basilikum, den hvide del af forårsløgene (groft hakket), hvidløg, salt og peber og kør det til en ensartet fint grøn masse. Rør den grønne masse i resten af cremefraiche/mayo-blandingen med håndkraft og smag til med salt og peber.

Skær de afdryppede kartofler i halve eller skiver – alt efter størrelse og præference – og vend dem, radiser og ærter i den grønne dressing. Hak den grønne del af forårsløgene fint og drys det på kartoffelsalaten. Sæt kartoffelsalaten i køleskab og trække, imens du laver sildene.

Endvidere:

  • Eventuelt lidt blandede salater
  • Eventuelt citronbåde

2 kommentarer

  • Annette

    Hvor ser det indbydende ud, den smukkeste kartoffelsalat jeg har set længe 💗
    Jeg har lavet flere af dine lækre opskrifter og nyder du blogger regelmæssigt igen.
    Kørvel er lidt svært at få fat på synes jeg, har du et alternativ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Persille

      Tusinde tak for de rosende ord – og ja, kartoffelsalaten har en skøn farve. Jeg får i øjeblikket posevis med krydderurter fra min datters store have/drivhus – deriblandt kørvel. hvis du ikke kan skaffe kørvel, så ville jeg forsøge mig med en blanding af estragon og persille. Lidt frisk spinat er i øvrigt altid en god farvegiver.
      Pernille <3

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Serbisk pølseret med ajvar, kikærter og palmekål