Små pandekager med five spice-krydret andebryst, sprødt grønt og peanutsovs
- 2 andebryster à a 300 g
- 1 lille kanelstang
- ½ spsk hele fennikelfrø
- ½ spsk nelliker
- 1 stor stjerneanis
- 1 spsk sichuanpeber
- ½ spsk stødt ingefær
Rist alle krydderier - undtaget stødt ingefær - på en tør pande, indtil de begynder at afgive duft. Stød eller kværn krydderierne til et ensartet pulver og bland det med stødt ingefær. Krydr andebrysterne gavmildt på alle sider med krydderiblandingen (jeg brugte det hele) og salt.
Læg andebrysterne med skindsiden ned af på en kold pande. Sæt panden på kogepladen, tænd på medium varm og steg brysterne i 10 minutter. Vend andebrysterne og steg dem yderligere 10 minutter på kødsiden - stadig på medium varme.
Tag andebrysterne af panden og lad dem hvile utildækket i 10 minutter, inden de skæres i tynde skiver.
Peanutsovs:- 3 spsk peanutbutter - crunchy
- 3 spsk soyasovs
- Saften af 1 lime
- 3 fed hvidløg - preset
- ½ tommelfingerstort stykke frisk ingefær - fint revet
- 1 knips chiliflager
- ½ dl vand + lidt ekstra til at regulere sovsens tykkelse med
- 1 spsk kokosfibermel
Bland peanutbutter, soya, limesaft, hvidløg, ingefær, chiliflager, vand og kokosmel (jeg brugte food processoren). Lad peanutsovsen hvile i 10 minutter og reguler da konsistensen med vand.
Det grønne:- 1 lille agurk
- 1 bundt forårsløg - soigneret
- ½ rødt spidskålshoved
Skær agurken i tynde stave og forårsløgene i nogenlunde samme størrelse. Snit den røde spidskål fint.
Pandekagerne:- 3 dl hvedemel
- 1½ dl Kogende vand
- 1 knips salt
- Gulerod, peberfrugt, frisk chili, bønnespirer eller andre grøntsager skåret i passende stykker