Koteletter i senneps-flødesovs med champignon og spinat
Kan du ikke spise sådan en moppedreng af en kotelet, så lad den være en "dele-kotelet" eller gem resten til frokosten dagen efter. Groft rugbrød med tynde skiver af svinekotelet med lidt dijonnaise på smager svært godt.
Sværen fra stegen skal du ikke smide ud - den kan blive til de lækreste flæskesvær næsten uden besvær. Idéen med at købe en hel steg og selv skære den ud i koteletter, lader sig iøvrigt nemt konvertere til nakkekoteletter, så køber du blot en nakkefilet i stedet.Nå, men vi fik altså sådanne dejlige tykke koteletter til aftensmad i går. Jeg serverede koteletterne i en lækker senneps-flødesovs med champignon og spinat og med tilbehør i form af sprøde ovnkartofler og en grøn salat. Opskriften på de saftige koteletter og den skønne flødesovs får du her:
Koteletter i senneps-flødesovs:
- 2-4 flotte svinekoteletter - alt efter tykkelse og "kød-appetit"
- Salt og peber
- 1 tsk tørret timian
- 1-2 spsk olivenolie
- 1 løg - skåret i smalle både
- 250 g champignons - skåret i skiver
- 3 spsk dijonsennep
- 3 spsk worcestershire sauce
- 1 fed hvidløg - presset
- 5 dl fløde
- 1 grøntsagsbouillonterning - smuldret
- 2 store håndfulde frisk hel spinat
Krydr koteletterne med salt, peber og timian og brun dem grundigt på begge sider i lidt olivenolie på dyb pande. Tag koteletterne af panden og sæt til side.
Kom løg og champignons på panden og steg dem let gyldne. Tilsæt dijonsennep, worcestershire sauce og hvidløg og steg endnu et par minutter. Hæld fløden på og tilsæt smuldret bouillonterning. Lad retten simre, indtil bouillonterningen er helt opløst og kom så koteletterne tilbage på panden.
Lad retten simre, indtil sovsen har en passende konsistens og koteletterne er let rosa i midten. Tilsæt om nødvendigt lidt vand, hvis du synes, at sovsen bliver for tyk. Smag sovsen til med salt og peber. Tag panden af kogepladen, vend spinat i sovsen og server straks.
Endvidere:- Ovnkartofler
- En simpel grøn salat med olie/eddike-dressing