Marinerede kyllingehjerter på grill med krydrede ovnkartofler, persillesalat med grillet grønt og heftig libanesisk hvidløgscreme (toum)
- 500 g kyllingehjerter
- 4 spsk olivenolie
- Saft af ½ citron + 1½ hel citron
- 2 spsk finthakket frisk oregano
- 2 spsk finthakket frisk rosmarin
- 2 spsk finthakket frisk timian
- 2 spsk paprika
- 1 knips chiliflager
- 3 fed hvidløg - presset
- salt og peber
- 8-10 træspyd - husk at lægge dem i blød i vand i 20-30 minutter inden brug, så de ikke brænder på grillen.
- 3½ hele hvidløg - delt i fed og befriet for skal
- 1/4 tsk salt
- Ca 3,5 dl rapsolie
- Saft af 2 citroner
Kom hvidløgsfed og salt i en foodprocessor og kør indtil massen er så homogen som mulig. Skrap hvidløg ned af skålens sider om nødvendigt. Imens motoren kører - tilsæt halvdelen af olien i den tyndeste mulige stråle. Stop motoren for at skrabe puré ned af skålens inderside.
Tilsæt en 1/3 af den resterende olie på samme måde og imens motoren kører. Tilsæt citronsaften også i tyndeste mulige stråle, imens motoren stadig kører - og til sidst den resterende olie stadig med motoren kørende og i den tyndeste mulige stråle. Massen skal nu være kridhvid og ligne pisket æggehvide - hvis ikke, så tilsæt lidt mere olie på samme måde som allerede beskrevet.
Sæt cremen på køl, imens du laver resten af måltidet. (En eventuelt rest kan holde sig op til 3 uger i køleskab i et glas med tætsluttende låg). Kartoflerne:
- 1 kg (nye) kartofler
- 1½ spsk finthakket timian
- 1½ spsk paprika
- 1½ spsk hvidløgscreme (toum)
- 3 spsk olivenolie
- Salt og peber
- 1 stor squash - i mundrette stykker
- 5-6 asparges - delt i mundrette stykker
- 1 gul peberfrugt - mundrette stykker
- 3-4 forårsløg - delt i mundrette stykker
- 1 tsk koncentreret tomatpuré
- 1 tsk finthakket frisk timian
- 1 tsk finthakket frisk rosmarin
- Saft og revet skal af 1 citron
- 2 spsk olivenolie
- salt og peber
- 2 håndfulde bredbladet persille - groft hakket
Vend alle ingredienser sammen - undtaget citronsaft og persille. Grill grøntsagerne, indtil de har fine grillmærker og er møre uden at være dødstegte. Læg grøntsagerne i en skål og vend dem med citronsaft og persille.