Meunierestegte rødspættefileter med nye kartofler, sauteret sommergrønt og brunet kryddersmør med citronskal og kapers

roedspaette-tall-reDer findes næsten ikke en ret, der mere signalerer dansk sommer end smørstegt rødspætte med nye kartofler - det skulle da lige være danske jordbær med fløde, men så hovedret da. Jeg ville helst have haft hele rødspætter, men det kunne jeg ikke få i dag, så det blev til nogle fine fileter i stedet. Uanset om du vælger det ene eller andet, så smager denne ret i al sin enkelthed forrygende og jeg vil anbefale dig ihvertfald bare en enkelt gang i løbet af sommeren at bytte den klassiske persille- eller smør-sovs-version ud med denne. kaperssmoer-reBrunet kryddersmør med citronskal og kapers:
  • 125 g smør
  • 30 g kapers - groft hakkede
  • Fint revet skal af ½ citron
 

Kom en spsk smør på en pande og steg kapersne heri, indtil de er let sprøde. Tilsæt citronskal og steg endnu et par minutter. Kom citron/kapers-snasket i en skål. Smelt resten af smørret på panden, imens du rører let i det. Lad det bruse op - stadig under let omrøring. Når smørret er bruset næsten af igen hældes det straks i skålen med kapers/citronskal og vendes rundt. Sæt skålen i fryseren i mindst 2-3 timer inden servering. Rør lige smørret igennem, inden det sættes på bordet.

sauteret-groent-rereSauteret sommergrønt:

  • 1 rødløg - finthakket
  • 1 spsk smør
  • 1½ squash - skråret i tern - jeg brugte en 1 gul og ½ grøn
  • 3 dl ærter
  • Salt og peber
  • 1 håndfuld hakket persille
  Brun løget let i smør. Tilsæt squash og steg yderligere 2-3 minutter. Vend ærterne i, smag til med salt og peber. Drys med persille og server. roedspaette-tall2-reMeunierestegte rødspættefileter:
  • 8-10 rødspættefileter
  • Salt og peber
  • Lidt rugmel
  • Smør til stegning
  Krydr fiskene med salt og peber og vend dem på begge sider i rugmel. Steg fileterne et par minutter på hver side i smør. Vend kun én gang. Endvidere:
  • Kogte nye kartofler
  • Citron