Superlækker sandwich med tun - en fransk/italiensk connection

pan-b-mvJeg elsker den provencalske sandwich pan bagnat og jeg elsker vitello tonnato. I denne sandwich har jeg forsøgt at forene disse to Middelhavsklassikere - med ret godt resultat, hvis jeg selv skal sige det.

Til de ansjos-forskrækkede vil jeg sige - de hele ansjoser i sandwichen kan naturligvis undlades, men ansjoserne i tun-cremen de er et must, men tro mig, de smager ikke slet ikke "fisket" eller skummelt på anden måde. Ansjoser brugt som smagsgiver som eksempelvis her, tilfører blot retten salt og umami.

pan-b-taet-mmOpskrift:
  • 2 meget store boller - delt i "over" og "under"
  • 2 dåser tun i olie - drænet
  • 5 spsk god mayonnaise uden E-numre og uvedkommende ingredienser - jeg brugte hjemmelavet
  • 3-4 spsk citronsaft
  • 5 finthakkede ansjoser + 8 hele
  • 1 fed hvidløg - presset
  • 65 g kapers - groft hakket - tag eventuelt et par hele kapers fra til pynt
  • Salt og peber
  • 2-3 æg - kogt smilende og delt i kvarte
  • 2 håndfulde cherrytomater gerne i forskellige farver - skåret i skiver
  • 1 lille rødløg - skåret i skiver
  • 8-10 skiver agurk
  • 10-12 strimler syltet rød peber
  • 12-14 små sorte franske oliven
  • 1 håndfuld basilikumblade
 

Findel tunen og rør den med mayonnaise, citronsaft, finthakkede ansjoser, hvidløg, kapers, salt og peber. Smør halvdelen af tun-cremen på hver af bollernes "underdele" og fordel æg, cherrytomater, løgringe, agurk, syltet rød peber, oliven, basilikum og ansjoser ovenpå. Læg "overdelene" på og server.