"Kæmpe rejecocktail" med rød grape-dressing
I dag lavede jeg dog ikke thousand island-dressing til min rejecocktail, men derimod en superenkel, men også superlækker dressing med rød grape. Ydermere lavede jeg mine "cocktails" om til en "fadservering", men foretrækker du portionsanretning, så vil det også se fint ud. Rejecocktail er jo traditionelt en forret, men i dag serverede jeg retten som et let aftenmåltid sammen med godt brød.
Kæmpe rejecocktail:- ½ dansk sommer-iceberghoved - delt i 3-6 både
- 250 g ekstra store rejer
- 2 avokado - skåret i tern og dryppet med lidt grapesaft for ikke at blive brune
- 1 rød grape - skåret i halve fileter
- 1 portion rød grape-dressing - se opskrift længere nede på siden
- Lidt dild
Læg salat-bådene på rad og række i et fad. Fordel rejer, avokado og grape pænt udover salaten. Dryp med noget af dressingen og pynt med dild. Giv resten af dressingen til i en skål for sig.
Rød grape-dressing:
- 4 spsk god mayonnaise - helst hjemmelavet, alternativt en uden E-numre og underlige ingredienser, men derimod en lavet på æg og olie.
- 4 spsk cremefraiche
- 2 røde grapefrugter - befriet for hinder og kerner og skåret i små tern. Gem også saften.
- Salt og peber
Rør mayonnaise og cremefraiche sammen. Tilsæt grape-frugt og saft og rør det godt sammen. Smag til med salt og peber. Dressingen må gerne laves lidt tid inden servering og stilles på køl, så den kan nå at sætte sig lidt.
Yderligere:
- Godt hvedebrød