Kebab-ish

kebab-ish-taet-mvJeg har sagt det før, men her kommer det igen - jeg er vild med nakkefilet. Det er kun mangel på fantasi, der sætter grænserne for, hvad man få ud af den udskæring. I dag blev det en kebab-agtig-Indien-møder-Caribien-à la-pulled-pork-ting. Smeltende mørt og yderst gavmildt krydret svinekød serveret på naanbrød sammen med kølende yoghurt, fintsnittet romainesalat, tomater fra haven, sødmefulde kiwibær og sur/søde syltede rødløg. Ikke et øje var tørt og selvom jeg ikke rigtig ved, hvad jeg skal kalde retten, så vil jeg på det varmeste anbefale dig den.

Jeg havde købt stegen på 2100 g på tilbud for 50 kr og af den blev der til aftensmad til 3 voksne og en lille hund, 2 x store madpakker og en god portion til fryseren til en omgang nem aftensmad til 2-3 personer. Det kan man vist ikke tillade sig at brokke sig over.

kebab-ish-i-stegeso-mvKødet:

  • Ca 2 kg nakkefilet - skåret i store tern på ca 10 x 10 x 10 cm
  • 1 spsk hel allehånde
  • 1 spsk hel spidskommen
  • 1 spsk hele nelliker
  • 1 spsk hel kardemomme
  • 1 spsk hele korianderfrø
  • 1 spsk brune sennepsfrø
  • 1 spsk hel sort peber
  • 1 spsk chiliflager - styrke efter præference
  • 6 laurbærblade
  • 2 spsk paprika
  • 3 spsk rørsukker
  • 7 fed hvidløg - presset
  • ½ dl soya
  • ½ dl olie
  • ½ dl æbleeddike
  • Saft af 1 appelsin +  de pressede skræller
  • Salt
  Sæt din stegeso i blød i vand i mindst 15 minutter. Stød eller kværn de hele krydderier, chiliflager og laurbærblade til et nogenlunde fint pulver. Kom krydderiblandingen og de resterende ingredienser - pånær kødet og saltet -  i stegesoen og bland det grundigt sammen. Vend kødet godt rundt i blandingen, så det er dækket på alle sider. Læg låg på stegesoen og sæt den i en kold ovn. Sæt temperaturen på 160 grader og bag kødet i 4 timer. Når de 4 timer er gået: Tag stegesoen ud af ovnen og "hiv" kødet fra hinanden med 2 gafler. Sørg for at vende kødet godt rundt i stegeskyen og smag til med salt. kebab-ish-2-mvEndvidere:
  • Naanbrød - lunet efter anvisning på pakken
  • Tyrkisk yoghurt - eller cremfraiche
  • Romainesalat - fintsnittet
  • Tomater - skåret i små tern
  • Kiwibær - skåret i skiver
  • Lynsyltede løg - se opskriften længere nede på siden
    Lynsyltede løg:
  • rødløg – skåret i tynde ringe
  • 2 dl eddike
  • 1 dl sukker
  • Salt og peber
  Rør eddike, sukker, salt og peber sammen, indtil sukkeret er opløst. Kom løgringene i lagen og stil dem på køl, indtil de skal serveres.